Herman Geereking trekt stekker uit Vitalisering Binnenstad Doesburg

De Stichting Vitalisering Binnenstad Doesburg houdt op te bestaan. Na ruim 6 jaar heeft mede-initiatiefnemer Herman Geereking besloten dat voortzetting van de activiteiten niet meer mogelijk is. Als reden noemt Geereking de te hoog oplopende kosten, die hij grotendeels uit eigen zak betaalt. Een verzoek aan de gemeente om financiële ondersteuning is afgewezen.

In de zomer van 2013 sloegen de Gemeente Doesburg en enkele andere partijen de handen ineen om samen te werken aan de vitalisering van de Doesburgse binnenstad, die op dat moment werd gekenmerkt door hardnekkige leegstand.

De initiatieven die uit die samenwerking voortkwamen leverden volgens de stichting opmerkelijke successen op. Zo kon Geereking namens Vitalisering Binnenstad Doesburg in juli 2015 melden dat er alleen al in de eerste 6 maanden van dat jaar 9 nieuwe winkels waren geopend.

Geereking stak veel tijd en moeite in gesprekken met potentiële kandidaten en onderzocht en inventariseerde mogelijkheden om de Doesburgse binnenstad aantrekkelijker te maken voor het winkelend publiek.

De stichting meldt dat het in 6 jaar tijd slechts eenmalig 500 euro heeft ontvangen. De rest betaalde Geereking uit eigen zak. Nu een verzoek om financiële ondersteuning door de gemeente Doesburg is afgewezen, houdt Herman Geereking het voor gezien.

Lees het interview met Herman Geereking in december 2016.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

 • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
 • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
 • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
 • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
 • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
 • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit. 

4 reacties

 1. Esther Markerink

  Ik had gehoopt toen hij ideeen had voor de woensdagmarkt meer had overlegd met ondernemers dan met de gemeente helaas is dat ineens door onze strot geduwd zeg maar, door de gemeente. Helaas is er tot op de dag vandaag Herman niet meer gezien of gesproken over de markt. Erg jammer want hij had ons zeker kunnen helpen mits alles in goed overleg was gegaan.
  Laten we zo zeggen de man heeft wel voor gezorgd dat lege panden bijna allemaal zijn opgevuld, daar moet de gemeente hem echt wel iets voor teruggeven alleen is de gemeente een beetje laks daar in. Das is zeer spijtig voor alle Doesburgers

 2. Frans van der Krul

  Jammer dat de gemeente zo met goede iniativen omgaat.

 3. manus sanders

  jammer , n man met n visie en n hart veur doesburg.

 4. Arie Niks

  Ik begrijp dit besluit van de gemeente niet. We moeten toch trots zijn dat er zo weinig leegstand is tov ander steden en dorpen
  Vanavond bespreken we dit ook in het bestuur van de Stichting Centrum Belangen Doesburg. Ik hoop dat de gemeente terug komt op haar besluit. .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑