Stadspartij wil opheldering van college over Herman Geereking

Stadspartij Doesburg wil opheldering van het college over het afwijzen van de subsidieaanvraag van Stichting Vitalisering Binnenstad. Dat laat de grootste politieke partij weten, die zelf deel uit maakt van het college van B & W.

Stadspartij Doesburg zegt met verbazing te hebben gelezen dat Herman Geereking zijn werkzaamheden voor de revitalisering van de binnenstad gaat stoppen.

‘Wij hebben direct contact met hem opgenomen en hem dit aangegeven tijdens een gesprek. Tevens hebben we uitgebreid gesproken over de zaken waar hij tegen aan loopt die zijn werkzaamheden frustreren. We hebben ook het standpunt van de Gemeente Doesburg in deze opgevraagd en wachten hier nog op reactie’, staat te lezen op Facebook.

Stadspartij Doesburg zegt dat als er een meningsverschil tussen initiatiefnemer Herman Geereking en de gemeente is, deze opgelost moet worden. ‘Deze mensen zijn vrijwillig bezig, met een enorme inzet, voor de goede ontwikkeling van onze stad en die ondersteunen we altijd.’

Begin deze week kwam naar buiten dat Herman Geereking de stekker uit Stichting Vitalisering Binnenstad trekt. Reden voor dit besluit is dat hij geen geld van de gemeente krijgt voor zijn werkzaamheden.

DoesburgDirect.nl vroeg de gemeente om een toelichting, maar deze heeft nog niet gereageerd.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

 • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
 • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
 • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
 • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
 • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
 • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit. 

 

2 reacties

 1. Frans van der Krul

  Ik hoop dat een ieder zich aan de spelregels gaat houden.
  Fijn te lezen dat de reactie mogelijkheid weer openstaat.

 2. Robert Duis

  LS;,
  Als ik het goed begrijp wil de Stadspartij – nota bene als grootste partij – opheldering over hetgeen in het college van B&W besproken is, een college waar zij zelf deel vanuit maakt? De Stadspartij vraagt zelfs het standpunt van de Gemeente op en wacht ook nog op antwoord.
  Of ondergetekende begrijpt het niet (1).
  Of hetgeen in dit bericht staat kan niet kloppen (2) of ….
  …. de Stadspartij heeft de vergadering waarin dit onderwerp door het college van B&W werd behandeld misschien gemist (3)?
  Ben benieuwd: Welke van deze drie suggesties is de juiste?
  Groet – Robert Duis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑