Intentieovereenkomsten voor bouw locatie De Ark in Doesburg

Woonservice IJsselland heeft op 3 maart een intentieovereenkomsten gesloten met de gemeente Doesburg en Vereniging Groepswonen Doesburg om op de locatie van  basisschool De Ark aan de Kraakselaan een woonvorm voor senioren te realiseren. Het voornemen is om in 2016 te starten met de bouw van appartementen. Deze overeenkomsten werden getekend in De Ark door wethouder Ellen Mulder, voorzitter van de Vereniging Groepswonen Wim Derksen en directeur-bestuurder van Woonservice IJsselland Henri Esselink.

 

In de intentieovereenkomst zijn voorwaarden opgesteld voor het ontwikkelen van deze woonvorm en geven partijen aan dat zij zich zullen inspannen om de bouw te realiseren. Het plan is om voor de Vereniging Groepswonen 20-25 appartementen te bouwen. Deze locatie leent zich uitstekend voor deze woonvorm en doelgroep.

 

De Vereniging Groepswonen is opgericht met het doel dat leden (indien nodig) elkaar helpen en hierbij staat ‘naoberschap’ voorop. Om dit te ondersteunen wordt gekeken naar de mogelijkheid om een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte  te realiseren. Een vergelijkbare woonvorm werd in 2009 opgeleverd aan de Halve Maanweg. Het oude schoolgebouw De Ark wordt in april 2015 gesloopt.

ark

4 reacties

 1. mevr. hf.steenbergen

  Persoonlijk blijf ik het jammer vinden dat het schoolgebouw moet wijken voor het zoveelste project voor ouderen.

  Het had een mooi activiteitencentrum voor Doesburg kunnen worden. Waar o.a. opleidingen voor volwassenen worden gegeven, voor verenigingen ruimte te faciliteren, ontmoeten en creativiteit een rol zou kunnen spelen. Alles onder één dak.

 2. Theo Houkes

  appartementen bouwen prima maar waarom moet dat nu weer groeps wonen worden veel mensen houden daar niet van op elkaar onder elkaar bij elkaar elkaar de hele dag elkaar op de lip zitten je mag niet discremineren zeggen ze maar wat is dit dan zo krijgen andere mensen niet de kans hier te gaan wonen.
  Bouw appartementen waar iedereen op reageren kan

 3. Frans van der krul

  Theo,
  Wat dacht je ervan dat men eens iets gingen bouwen voor alleenstaande jongeren, er wordt wel gebouwd voor stelletjes, bouw je niet voor alleenstaande jongeren dan zullen deze de stad verlaten en elders hun heil zoeken en straks klagen dat Doesburg zo vergrijst!Ik weet niet wanneer er voor alleenstaandejongeren in Doesburg voor het laatst is gebouwd, volg mij waren dat de HAt woningen.

 4. Theo Houkes

  Frans wat ze hier ook bouwen maak mij geen bal uit als ik hier weg kan komen uit dit gat ben ik weg en als ik jong was was ik allang weggeweest hier is alleen de toerist nog belangrijk daar moeten het van hebben
  Bedrijven als action kunnen hier niet komen wat een aantal banen oplevert nee geen plaats eetgelegen heden die moeten we hebben liefs tegen over elkaar en zie hier weer een falliet gaat toch goed zo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑