Roel Fokken verwacht dat er dit jaar tijdens de jaarlijkse Internationale Openlucht Fotografica Markt in Doesburg tussen de tien en vijftienduizend bezoekers komen naar de stad. Dit jaar vindt een van de grootste fotografiebeurzen van ons land plaats op zondag 22 augustus.

 

Al jaarlijks een fenomeen op fotografie gebied; de fotografiebeurs in Doesburg. Initiator, gangmaker en fotograaf Roel Fokken rekent dit jaar op zeker 160 standhouders. Volgens Fokken is het daarmee de grootste openluchtbeurs ter wereld.

 

Tien tot vijftienduizend bezoekers worden op zondag 22 augustus verwacht. Het gaat daarbij niet alleen om bezoekers uit Nederland maar ook uit Frankrijk, België, Groot-Brittannië, Duitsland, Polen, Rusland, de VS en zelfs uit Azië.

 

Een van de meest bijzondere standhouders dit jaar is de aanwezigheid van een Fransman met historische Mahony camera’s. Verder is er uit ons land een standhouder met alles op authentiek Nederlands en internationaal smalfilmgebied. Verder zijn er diverse standhouders met objectieven voor alle mogelijke camera’s.

 

De entree van de fotografiebeurs in Doesburg is gratis. Meer informatie is te vinden op http://www.fotograficamuseumdoesburg.nl.

 

Foto: Roel Fokken