Alle militaire veteranen uit Doesburg zijn vrijdag 21 juni welkom bij de jaarlijkse veteranenbijeenkomst in het Stadhuis van Doesburg. De bijeenkomt vindt plaats van 16.00 tot 18.00 uur. Een voormalige Libanonganger zal daarbij zijn verhaal doen.

 

Steeds meer veteranen komen in beweging, op dit moment vooral de Libanongangers, zo laat de gmeente Doesburg weten. De ervaring leert dat na een missie iedereen verder gaat met zijn leven en dat dan ergens rond 45 jarige leeftijd de behoefte komt om elkaar weer eens te zien.

 

Bosnië en Afghanistan zijn relatief jonge missies, die veteranen komen straks meer naar voren is de ervaring. Veteranen komen onder andere uit Indië, Nieuw Guinea, Libanon, Bosnië en Afghanistan. Soms ook enkele kleine missies zoals van de VN in de Sinaï.

 

Bijzondere Doesburgse veteraan is Commandant Landstrijdkrachten Luitenant-Generaal Mart de Kruif. Hij was onder andere commandant in Afghanistan.

 

Wilt u zich nog aanmelden om er op 21 juni bij te zijn, kan dat doen door een e-mail te sturen naar bestuurssecretariaat@doesburg.nl.