Op zondag 17 april om 14.30 uur herleven in het jazzcafé van Gasthuiskerk de Gouden Jaren van de jazz. ENO, het Euphonia Novelty Orchestra, werd opgericht in 1979 en speelt authentieke dans- en luistermuziek van bijna 100 jaar geleden. De tienmans-bezetting van het orkest is gebaseerd op die van de orkesten uit het eerste kwart van de vorige eeuw.

De meestal ‘zwarte’ orkesten uit het zuiden van de Verenigde Staten in het begin van de 20e eeuw speelden zogenaamde ‘novelty songs’: jazzsongs, evergreens en andere meezingers uit het begin van de Amerikaanse jazzperiode.

ENO streeft ernaar deze jazzstijl vast te leggen in arrangementen, collectieven en soli. Daarvoor worden 78-toeren-platen muzikaal ontrafeld en omgezet in partijen voor ieder instrument. Stijlvast en ‘soul loaded’ vertolkt door leadsinger Frank Douglas; het orkest staat onder leiding van Bert Dinkla.

Het optreden start om 14.30 uur een duurt tot 16.30 uur. Een entreekaart kost 7,50 euro.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph KlaassenLa Boucherie en Stadshotel Doesburg.