Robert Duis is Blazersschool Doesburg gestart. De jazzmuzikant leert muzikanten om solo te kunnen spelen.

‘Jij bent “amateur-muzikant” en jij kunt aardig spelen en zelfs noten lezen, maar als jij aan de beurt bent om een solo te spelen, dan schrik jij van het akkoorden-schema en dan vraag jij je buurman in het orkest jouw solo over te nemen. Dat is heel jammer en niet nodig’, stelt Duis, die een ruime nationale en internationale ervaring heeft als jazzmuzikant.

Op de Blazersschool Doesburg leert Duis leerlingen gratis om kennis te nemen van de akkoorden – leer, van het timen van de noten en van de mogelijkheden om op basis van het schema van de akkoorden, een leuke solo te spelen. ‘Dit betreft niet alleen blaas-instrumenten; ook ritme-instrumenten zijn welkom’, aldus Duis.

Voor musici met een vaste baan zijn lessen in de avonduren voorhanden en voor musici die al met pensioen zijn, zijn de uren overdag beschikbaar. Blazersschool Doesburg is te bereiken via robertduis1936@gmail.com.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

  • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
  • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
  • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
  • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
  • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
  • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.