Muziekcorps der Voormalige Schutterij Doesburg houdt op zondag 3 november haar inmiddels traditionele Slagwerkconcert. Dit jaar heeft MDVS de Drumband VMS uit Aalten, Slagwerkgroep SMH Huissen en de Malletband Amicittia uit Rietmolen uitgenodigd om er samen een spectaculair concert van te maken.

Het wordt een concert met melodische en niet melodische slagwerkstukken. Het concert is in het St. Martinus Atrium en is ook dit jaar weer gratis toegankelijk voor iedereen.

De malletband van MDVS Doesburg heeft afgelopen jaren grote sprongen vooruit gemaakt dankzij dirigent Arend-Jan van Straten. Zij zullen dit tijdens dit concert ook weer laten zien en horen. Door het verder ontwikkelen van het bespelen van de melodische slagwerkinstrumenten is er een bredere keus aan muziekstukken mogelijk.

De muziekstukken zijn erg afwisselend: er is gekozen voor Bon Jovi tot Helen Fischer. Maar ook Frank Boeyen en de Red Hot Chili Peppers komen voorbij. MDVS zal zelf o.a. het stuk Technology spelen, dat is een ingewikkeld en zeer technisch stuk.

Alle reden dus om te komen kijken op zondag 3 november om 14.00 uur in het Atrium, Jul. van Stolberglaan 3 te Doesburg. De toegang is gratis.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

  • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
  • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
  • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
  • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
  • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
  • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.