Jongerencentrum 0313 in Doesburg tijdelijk Democratiefabriek

Het Jongerencentrum 0313 in Doesburg is komende dagen de Democratiefabriek. Van 18 tot en met 21 februari is er een mobiele, interactieve tentoonstelling waar jongeren actief aan de slag gaan met een aantal thema’s over democratie. Alle scholen in Doesburg hebben inmiddels een uitnodiging gehad en veel leerlingen komen de Democratiefabriek bezoeken, zo laat 0313 weten.

 

De Democratiefabriek laat jongeren van 10 tot 18 jaar beleven en ontdekken wat er allemaal bij komt kijken in een democratie, en wat voor gevolgen hun handelen heeft op de samenleving. De jonge bezoekers worden uitgedaagd om zich een mening te vormen over democratie.

 

Aan de hand van allerlei werkbladen worden ze aan het denken gezet. Waarom wordt de wereld onleefbaar als een koning beslist dat alles paars moet zijn? Hoe zie ik mezelf? En vooral: hoe ziet een ander mij? Word ik gediscrimineerd? Of discrimineer ik zelf? Wat zijn voor mij belangrijke regels als het gaat om respect? Heb ik vooroordelen?

 

De opdrachten – vaak verpakt in vreemdsoortige apparaten en machines – laten de kinderen keuzes maken. Met de uitkomsten van die keuzes bouw je democratie; of juist niet. De keuzes die kinderen maken worden vastgelegd in formulieren die vervolgens op school in de les kunnen worden besproken. Met verschillende brillen kunnen de jongeren naar de wereld kijken: de dictatoriale bril ‘leest’ de democratie niet en omgekeerd.

 

Van 18 tot en met 21 februari is de Democratiefabriek te vinden in 0313. Alle scholen hebben inmiddels een uitnodiging gehad en veel leerlingen komen de Democtatiefabriek bezoeken. Ook zijn er momenten dat belangstellenden kunnen komen kijken en de leden van de Commissie Maatschappelijke ontwikkelingen komen de tentoonstelling met een bezoek vereren.

 

Op de website van 0313 (www.0313doesburg.nl) is informatie te vinden over de openingstijden.

 

1 reactie

  1. Frans.van der Krul

    Van dinsdag t/m vrijdag vindt de democratiefabriek plaats. Dit is een interactieve tentoonstelling i.s.w.m. 0313. Natuurlijk kun je ook een kijkje nemen bij 0313 en de Buurtacademie!(Ruimte 0.35)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑