Jubileumblik Doesburg keert terug

De Doesburgse ondernemers Joost de Wolf en Roy Kappert met een speciaal product. In het kader van de 777ste verjaardag van Doesburg herintroduceren de ondernemers een blik met afbeeldingen van Doesburg. Het initiatief volgt op een eerder initiatief van een groep Doesburgse ondernemers waaronder de vader van Joost de Wolf, Hans de Wolf van de toenmalige bakkerij De Wolf.

 

Op 19 september 1237 kreeg Doesburg stadsrechten. Dit wordt dan ook vanaf 19 september 2014 tot en met 19 september 2015 gevierd. Sinds jaar en dag werd er door Bakker de Wolf een mooi Doesburgs blik gemaakt. Dat was voor Roy Kappert van Chocolaterie Alberdeco de reden om Joost de Wolf (zoon van) te betrekken bij het project om een nieuw blik te laten maken speciaal voor het 777-jarig bestaan van Doesburg.

 

Joost de Wolf, eigenaar van JdW Fotografie uit Doesburg, vond het gelijk een goed idee en wilde naast de fotografie ook de vormgeving en opmaak op zich nemen. Zijn vader had immers 27 jaar geleden het laatste jubileumblik uitgegeven.

 

Na een paar dagen door de prachtige binnenstad gelopen te hebben is er inmiddels een selectie van monumenten gemaakt die een plaats op het blik krijgen. En op moment is het concept samen met Roy Kappert tot in detail uitgewerkt.

 

De drukproef zal begin mei worden verzonden, zodat het blik ruim voor het openingsfeest van Doesburg777 klaar zal zijn. De oplage is beperkt. Er zal dan waarschijnlijk ook een voorinschrijving georganiseerd worden. Belangstellenden kunnen contact opnemen via info@alberdeco.nl.

 

photo-161

 

 

 

1 reactie

  1. frans Schilderman

    Prachtige krantenfoto,wat vliegen de jaren toch voorbij als je dit ziet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑