Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Er zijn vele momenten waar ik dit jaar met plezier op terug kijk.
Zo waren er mooie en leuke fotografie projecten en mag ik nog steeds werken in mijn eigen studio. Er waren fijne privé momenten, sportief heb ik mooie dingen gedaan. Met als dieptepunt het stelen van mijn, net nieuwe, mountainbike aan de voet van de Alpe d’Huez.

 

Maar dan een paar dagen later deze berg weer met een gehuurde fiets opknallen en de krant halen was achteraf toch wel weer een mooi verhaal. Mooie momenten zaten in het winnen van een simpel potje voetbal als trainer van de F2 waar onze zoon Melle in speelt en het kampioenschap dat daar uiteindelijk uit voortkwam. De saamhorigheid en de kleine individuele dieptepuntjes van de kinderen maken het begeleiden erg bijzonder.

 

Overigens heeft Melle mij anderhalf jaar geleden na 18 jaar weer bij Sportclub Doesburg gebracht. Een voetbalclub waar ik in de jeugd een beetje voetbalde, meer was het niet. Het was best een beetje vreemd om daar na 18 jaar weer het sportpark op te lopen. Uiteindelijk “maakte” Melle mij begeleider van de mini’s, trainer van zijn eerste echte team, cursist bij de KNVB cursus E-F trainer en werd ik min of meer door Melle betrokken bij het realiseren van het COOP voetbalplaatjes boek dat op 4 januari gelanceerd wordt.

 

Maar op 7 december stond ook Helpportrait op het programma. Wereldwijd én in Doesburg. Dit jaar kon ik putten uit de organisatie en structuur zoals we in 2012 hadden opgezet. Het was relatief makkelijk om de organisatie afgelopen zomer weer op te pakken, nadat er in het voorjaar een nieuwe locatie was gevonden én was vastgelegd voor 7 december 2013.

 

Helpportrait in Doesburg was dit jaar ook weer een erg mooie dag. Een dag die mede mogelijk werd gemaakt door mensen die hun tijd, apparatuur en expertise willen gebruiken om iets te geven aan anderen. Maar ook het enthousiasme van de overige vrijwilligers en de lieve mensen van de Buurtacademie hebben Helpportrait dit jaar wederom  tot een mooie dag gemaakt.

 

Maar wat was nou “het” persoonlijke hoogtepunt…

 

Het waren de kleine dingen die mij ontroerden dit jaar en deze kleine dingen maken samen mijn hoogtepunt en maakten een heel mooi 2013.

 

Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2013?
Alsof een huis na 50 jaar weer is gerenoveerd, zo moet het voor de politiek voelen na de realisatie van de vernieuwde singels. Een mooi en groot project dat volgens mij geslaagd is en dat voor de toerist Doesburg weer bij de tijd maakt. Al is het misschien uiterlijke schijn…


Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Om een goed “rapportcijfer” te geven, moet je voldoende meetpunten hebben en moet je deze meetpunten op waarde kunnen schatten. Volgens mij zijn er mensen genoeg die dichterbij de politiek staan en hierover een prima oordeel kunnen geven. Politiek ben ik niet zo betrokken en ik heb geleerd dat ik er dan ook geen mening over kan en mag geven. Al begrijp ik maar al te goed dat er zonder politiek geen toekomst is voor een stad als Doesburg.


Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Volgend jaar start in Doesburg het feestjaar 777 en er zijn plannen om hiervoor iets speciaals te doen. Het zijn plannen die niet groots zijn en de realisatie wordt misschien nog wel heel lastig. Wellicht kan ik door dit plan een bijdrage leveren aan iets moois en iets voortzetten waar mijn vader bekend mee werd…

 

Welke klusje of activiteit zou jij zelf willen doen om Doesburg volgend jaar nog mooier te maken?
Als je als burger Doesburg zelf iets mooier wil maken, dan moet je eigenlijk eerst even bij jezelf te rade gaan. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. En dus zal ik proberen om wat vaker in onze buurt te vegen en onkruid tussen de tegels weg te krabben. Ook zal ik met de auto iets minder gejaagd over de vernieuwde singels te rijden.

 

 Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we volgens jou in Doesburg absoluut bekijken komend jaar, en waarom?
‘Kijk eens naar je eigen straat en zie hoe mooi deze is…’ uit “Mijn 2012”

Als dat is gedaan en je ziet het niet, probeer dan eens contact te maken met de mede bewoners van uw straat. Deze zijn vaak mooier dan de straat zelf…

Of anders gewoon even zondagsochtend iets vroeger opstaan en dan lopen (of fietsen) over de dijken in Doesburg. En ontdek hoe mooi Doesburg omringd ligt met mooie natuur.

Mijn-Doesburg-2013_Joost-de-Wolf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik wens iedereen een gezellige jaarwisseling en een fijn en gezond 2014.