De Doesburgse zangeres Judith Peters werkt aan een nieuw album. Het moet een luisteralbum worden met liedjes uit de jaren zestig van de vorige eeuw. De teksten schrijft Peters zelf en zijn grotendeels autobiografisch. Het album komt in januari 2012 uit.


Peters zegt nu een jaar bezig te zijn met de productie van dit album en verwacht dat het begin volgend jaar klaar is. De liedjes op het nieuwe album zijn allemaal uit de jaren zestig.


‘Het is een echt luisteralbum, voor in de auto, thuis of als de achtergrond bijvoorbeeld in een winkel. De teksten heb ik allemaal zelf geschreven en zijn grotendeels autobiografisch. Ik heb ze op mijn eigen beleving, ervaring en gevoel geschreven. Het album bevat covers van onder andere Mary Wells, Etta James, Charles Aznavour en Brenda Lee’, aldus Peters.


Peters: ‘We hebben bewust gekozen voor deze stijl die geheelniet in de lijn is van de Toppers. Ik wilde zelf heel graag mooie “volwassen” liedjes zingen, een beetje af van die tralala muziek. Daar is niets mis mee, maar voor het maken van een album is de vijver erg groot dus besloot ik iets anders te doen’.


Aangezien de CD verkoop tegenwoordig lastig is, heeft Peters geen idee wat het album gaat doen. Peters zegt vooral te hopen op waardering van mensen. ‘Verder proberen we met dit album een opening te krijgen bij Radio 2 en de grotere regionale zenders zoals onder andere Radio Gelderland. Ik zie dit album als een nieuwe stap in mijn carrière, een hoger level, een nieuwe uitdaging, erg spannend allemaal’, aldus Peters.