SP Doesburg heeft vragen over slecht financieel nieuws

De SP is Doesburg zegt erg verbaasd te zijn over het slechte nieuws dat de gemeente de komende vijf jaar jaarlijks tussen de 250.000 en 300.000 euro misloopt door een gemaakte fout. De coalitiepartij laat in een uitgebracht persbericht weten zo snel mogelijk antwoord te willen hebben op vragen over de ontstane situatie.


De SP Doesburg heeft de volgende vragen:


 • Kunt u verklaren waarom de nu geconstateerde fout niet eerder aan het licht is gekomen? Wat is hier de taak en verantwoordelijkheid van de interne controlefunctie, die van de gemeentelijke accountant en die van de provincie als toezichthouder? Had er, kortom, niet veel eerder ergens een alarm moeten afgaan?
 • U geeft aan dat de vervroegde aflossing van doorgeleend geld verkeerd is verwerkt in de begroting en dat een interne controle niet goed is uitgevoerd. In hoeverre bestaat de kans dat er meer van dit soort fouten gemaakt zijn? Welke acties heeft het college uitgezet om volledige zekerheid te verkrijgen over de betrouwbaarheid van het geheel van de huidige cijfers?
 • U geeft aan dat u maatregelen heeft genomen om herhaling te voorkomen. Heeft u zich over de te nemen maatregelen laten adviseren door een deskundige derde partij? Zo neen, bestaat daar dan niet voldoende aanleiding toe?
 • U vermeldt dat u op de ontstane situatie onvoldoende heeft kunnen anticiperen vanuit het project Begroting in Balans 2 (BIB-2). Dit bevreemdt de SP-fractie. Er is de nodige tijd verstreken sinds de aankondiging van deze tweede ronde in het kader van de voorgenomen bezuinigingstaak. Dit moet inmiddels toch een aantal concrete voorstellen hebben opgeleverd? Wij verzoeken u om zich nader te verklaren omtrent de actuele stand van zaken bij BIB-2.


Volgens de SP was er afgelopen jaren sprake van een zorgvuldig en behoedzaam financieel beleid dat de gemeente in staat stelde om de kwaliteit van leven in onze stad te behouden, ondanks bezuinigingen vanuit Den Haag.


Fractievoorzitter Petra Senhorst van de SP: ‘Wij willen dat deze traditie wordt voortgezet en dat het college nu alles op alles zet om de dreigende tekorten snel, adequaat en verantwoord op te vangen en dat het b&w zodanige maatregelen neemt dat aan de gemeenteraad de komende maand een sluitende meerjarenbegroting 2012-2015 ter vaststelling zal worden aangeboden’.


Zie ook:
Fout kost gemeente Doesburg jaarlijks zeker 250.000 euro

11 reacties

 1. Hansie

  Hansie:
  26 september 2011 om 10:51
  Gaat lekker zo
  Molenveld is al ardig uit de klauwen gelopen
  Nu 1.3 miljoen erbij
  Kan weer een wethouder de laan uit
  Als je het bij de een doet dan ook bij het ander
  Wie is de verantwoordelijke wethouder hier van
  Wat is het volgende wat de burger weer geld gaat kosten

 2. keesie

  hansie dat is nog steeds d`66

 3. Bart

  Petra senhorst van de sp zegt:

  Fractievoorzitter Petra Senhorst van de SP: ‘Wij willen dat deze traditie wordt voortgezet en dat het college nu alles op alles zet om de dreigende tekorten snel, adequaat en verantwoord op te vangen en dat het b&w zodanige maatregelen neemt dat aan de gemeenteraad de komende maand een sluitende meerjarenbegroting 2012-2015 ter vaststelling zal worden aangeboden’.

  Petra met respect voor de sp, maar ook jij en willem weten dat het college de sp niet serieus neemt en daar waar een ander de handdoek in de ring gooit blijft dit college, de coalitie lekker zolang mogelijk zitten……….en regelt het weer in de achterzijde van het stadhuis of lekker met een glaasje.
  Het zou goed zijn als de doesburgers die het niet makkelijk hebben met zo’n college die blundert eens opstaat en zich laat horen!

 4. Frans

  Op Bart ,dat zegt dus wel wat meer over de rest van het college? als ze de SP niet serieus nemen.
  Geld ook denk ik ook voor de oppositie,PvdA en CDA die het niet zo met de SP op heeft,die weten het allemaal zelf een stuk beter

 5. Bart

  Frans, je noemt het college, Oppositie, SP?
  Welke van de drie “deugt”niet ?
  Ik heb veel meer vertrouwen in de sp (alhoewel ik ook wel eens misstappen zie van hen) dan van de andere 2.
  De PVDA leden twitteren mij teveel af terwijl het CDA zich verschuilt achter anderen.
  Als Job Cohen een afspiegeling is van wat er in Doesburg aan PVDA-ers zit dan is het me erg duidelijk oftewel ontkennne dat je niets doet, niets durft en veel stoom laat opgaan als er media en kranten bij zijn.
  Gelijke munt voor CDA maar die doen het net iets netter…………achterbakser.

  Vandaar mijn keuze voor SP en stadsparty die gewoon roepen en doen wat ze zeggen maar veel weerstand krijgen van eerder genoemde twee orakel partyen.

 6. Frans

  Op Bart: geheel met je eens hoor.

 7. Hanny

  Kan allemaal wel zijn, maar het is wel zo dat bij de problemen je het echt niet van de SP moet hebben. In de afgelopen tijd met de renovatie van het Molenveld waren er maar twee partijen waren die echt met de bewoners gepraat hebben en dat is het CDA en de VVD. Het CDA zat er boven op en kwam regelmatig kijken en praten met de bewoners wat er allemaal niet goed ging en hoe we behandeld werden door de bouw firma. De SP had een afspraak gemaakt om te komen praten op een afgesproken dag en tijd zat een groepje bewoners klaar en wat gebeurd er? Ze kwamen gewoon niet opdagen. Is dat dan hart hebben voor de bewoners?
  En waar zijn ze nu dan nu er in een aantal straten geen vrachtverkeer meer mag komen en oudere en gehandicapte mensen een heel eind met hun vuilnisbakken moeten zeulen, dat is toch wel de doelgroep van de SP of niet soms.
  Ze laten deze mensen ook maar in de kou staan.
  Ben geen CDA stemmer maar wat ik het laatste jaar gezien en gehoord heb is toch het CDA dat hart voor de bewoners heeft en daar wat aan probeert te doen.Nu de rest van de partijen nog.

 8. raymond

  Hanny, jij moet toch eens vaker de raadsvergaderingen bekijken en al de onzin die het cda rond bazuint. Ik denk dat je gauw terug komt op je uitspraken over een club met mensen zonder doel.
  Ik stemde al jaren CDA maar vind de huidige groep echt cda onwaardig.
  Ben ook benieuwd hoe je als correspondent van de plaatselijke krant hier mee weg komt ? lijkt me niet handig als je een stuk moet schrijven met een gekleurde pet op.

 9. Richard Kok

  Hanny reageert hier met open vizier, en zo hoort het. Dat kan helaas niet iedereen zeggen. Op internet is het net als in het echte leven; het gaat erom dat we met respect naar elkaar toe op een fatsoenlijke wijze communiceren. Mijn streven is dat dit gaat gebeuren. Verschuilen achter anonimiteit blikt niet uit in sterkte. Daarom nogmaals mijn verzoek; reageert onder eigen naam, inhoudelijk en met respect naar elkaar toe. Alvast bedankt.

 10. Hanny

  @ Raymond: Ik weet niet wie jij bent maar je schijnt mij te kennen. Dan zou je ook moeten weten dat ik vrijwel geen politieke stukken schrijf want dat doet iemand anders van onze krant. Maar dat ik “gekleurd” zou zijn is toch helemaal niet erg? Dan zou er geen enkele verslaggever politieke stukken moeten schrijven want iedere verslaggever neemt zijn of haar eigen politieke voorkeur mee. Wij zijn ook maar mensen en geen robots. Als ik wel over politiek schrijf probeer ik altijd objectief te zijn. In dit medium schrijf ik onder persoonlijke titel en dat mag toch? Daar heeft mijn werk niets mee te maken.

 11. Bart

  Ik denk dat de discussies gevoerd moeten worden zonder:

  wie je bent….
  waar je bent………
  of je twittert……dat doen alleen de PVDA-ers……
  Welke kleur je hebt…………

  Wat van belang is dat we als burgers iets te zeggen hebben en dat we niet happy zijn met hoe het nu gaat in Doesburg.

  Zijn we net decennia af van de open riolen (vandaar de naam : smeerburg) is het college weer aan het blunderen met zowel Molenveld, De action, het over dekte zwembad bij ijsslestrand kan er daddelijk geen klinker meer gelegd worden omdat we weer bijna failliet zijn en of de a12 status gaan krijgen.

  De discussie die hier is zou in het college moeten zijn maar daar heeft eenieder zijn eigen belang namelijk DE FUNCTIE>>>>>>>

  Namelijk IK ZIT IN DE GEMEENTERAAD. En dan kan ik met aanzien rondlopen in het artiesten en kunstenaarsstadje.

  NOU lieve mensen de tijd van de notabelen is allang voorbij en de dokter is dokter en de burgermeester is gewoon man.
  Doesburg is geen bloemendaal dus gedraag je daar niet naar?

  @Hanny: respect voor je. Gebruik het medium zo zoals je het nu doet prima.
  @Raymond, Iets bij wonen waar je geen inspraak hebt is toch geen fun?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑