De gemeente Doesburg doet mee met de Wecycle-actie na Koninginnedag. Wie E-goed (gebruikte elektrische apparaten en spaarlampen) inlevert bij de kringloopwinkel van 2Switch of het afvalstoffendepot, maakt kans op een prijs. Voor de eerste honderd inleveraars ligt er een tas van gerecycled materiaal klaar. Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld voor een dagje weg. De actie start op 1 mei en er geldt op=op.

 

E-goed staat voor gebruikte elektrische en elektronische apparaten: alles met een batterij of stekker wat niet meer wordt gebruikt. Ook oude spaarlampen horen erbij. Door E-goed apart in te leveren, worden alle producten op een milieuverantwoorde manier verwerkt en materialen hergebruikt. Dus heeft u elektronisch speelgoed, een föhn, mixer of oude radio over, bijvoorbeeld van de kleedjesmarkt? Gooi niet weg, maar lever in!

 

De actie
E-goed kan gratis weggebracht worden naar de kringloopwinkel van 2Switch, Leigraafseweg 37a of het Afvalstoffendepot aan de Koppelweg 20. Door de Koninginnedag-actie wordt dit extra aantrekkelijk. De eerste honderd inwoners die na Koninginnedag E-goed inleveren, krijgen namelijk gratis de ‘bag to the future’-tas! Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld met kans op een leuk uitje voor het hele gezin. De actie loopt van 1 tot en met 30 mei of zolang de voorraad strekt.

 

Nieuwe grondstoffen
Van elektrische apparaten wordt 75% tot 90% gerecycled. Spaarlampen zelfs voor meer dan 90%. Kunststoffen, ijzer, glas, koper: het worden na recycling allemaal weer nieuwe grondstoffen. Maar dan moeten de apparaten en spaarlampen wel apart worden ingeleverd. Samen met Wecycle vragen de gemeente Doesburg en Berkel Milieu hier aandacht voor. Kijk voor meer informatie op www.berkelmilieu.nl en www.wecycle.nl.

 

Landelijk initiatief
De Koninginnedag-actie is een initiatief van Wecycle. Wecycle organiseert de recycling van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting in Nederland. Hiervoor wordt samengewerkt met onder meer gemeenten, inzamel- en kringloopbedrijven, installateurs, winkels, scholen en consumenten. De organisatie wil met de actie de bekendheid van de inleverpunten voor E-goed verhogen en het weggooien van afgedankte apparaten tegengaan. Ruim 250 gemeenten in Nederland doen mee aan de actie.