Sportorganisaties uit Doesburg organiseren samen met Breedtesport Doesburg in de weken 48, 49 en 50 kennismakingslessen voor Doesburgse 55-plussers. Van alle kennismakingslessen heeft Breedtesport Doesburg een kalender gemaakt. Hier staan data, tijden en locatie van de kennismakingslessen op vermeldt. Deze kalender kunt u vinden bij Carion en de huisartsenpraktijd aan De Linie, cafetaria’s, supermarkten, zwembad Den Helder, sportzalen en op www.breedtesport.hyves.nl.


‘Dus heeft u bijvoorbeeld altijd al eens willen volleyballen, badmintonnen, steppen of zwemmen, maar is het er nooit van gekomen of wilt u kennis maken met een sportorganisatie zonder daar gelijk lid van te hoeven worden, is dit u kans’, zo laat Ward Terpstra van Breedtesport Doesburg weten.


Volleybalvereniging The Phantoms, Gymnastiekvereniging Unitas, Korfbalvereniging Rivalen, Badmintonvereniging Doesburg, Stepteam Doesburg, zwembad Den Helder, Sport en recreatie Instituut Doesburg, Maatschap Fysiotherapie Doesburg en Astrid’s Aerobics  organiseren en voeren de lessen uit. Met plezier bewegen en sociaal bezig zijn staat hoog in het vaandel, zo stelt Breedtesport Doesburg.


Deelnemers hoeven zich niet van te voren aan te melden bij de sportorganisatie, maar kunnen zich gewoon melden op het aangeven tijdstip. De kennismakingslessen zijn gratis.