Isala Groep Scouting Doesburg hield afgelopen zaterdag de kersplaybackshow. Alle speltakken van de vereniging traden op voor elkaar en voor ouders, broertjes en zusjes. Scouting Doesburg organiseert één keer in de drie jaar een playbackshow. De andere twee keer is er een kerstmarkt of een kerstdiner.


De playbackshow vond plaats bij Jongerencentrum 0313. Zij stelden hun ruimte gratis beschikbaar en hielpen onder andere met het licht en geluid. Om de avond een spannend tintje te geven werd er een jury bereid gevonden om de optredens van commentaar te voorzien en aan het einde van de avond een winnende act te kiezen.


De jury bestond uit Piet Fluit, ‘scoutingvader’ en secretaris van het bestuur. Willem Blaauw, erelid van Scouting Doesburg en Noëlle Vree, voorzitter van het Stafoverleg. Als verrassing werd de jury op het laatste moment aangevuld met Maud Superscout. Zij jureerde niet alleen, maar leerde de scouts en hun ouders ook een paar goede scoutingyells.


De Welpen wonnen uiteindelijk de avond. Zij deden een uitgebreide medley van Queen die alles in zich had voor een winnende act; het was stoer, afwisselend, rommelig, grappig, verrassend en zelfs een beetje schattig toen de jongens bij de Bohemian Rhapsody allemaal de zaal inliepen om hun moeder een knuffel te geven. Zij kregen een trofee in de vorm van de microfoon en mochten hun optreden nog een keer opvoeren.


Tijdens de avond werd Tijmen, een achtjarige welp, nog even extra in het zonnetje gezet. Met de vogelvoeractie die Scouting Doesburg in november hield, verkocht Tijmen 72 pakketjes vogelvoer.


Tijmen was niet verbaasd dat hij het meest had verkocht: ‘Ik woon niet in Doesburg, dus de andere kinderen zaten me niet in de weg met verkopen. Ik ben half Ellecom door gegaan. Vriendjes hebben een beetje geholpen met het rondbrengen van de pakketjes en mijn ouders hielpen ook’. Tijmen kreeg een verrekijker cadeau.


Simone en Jonne zijn beiden elf jaar en zitten bij de Padvindsters. ‘Het is wel jammer dat we alweer tweede zijn, een paar jaar geleden waren we ook al tweede met de Kabouters’, aldus Jonne. ‘De avond was echt supergaaf en ik ben het er helemaal terecht de Welpen hebben gewonnen’, liet Simone weten.


Jury- en erelid van Scouting Doesburg Willem Blaauw vond het leuk zich weer eens tussen de scouts te begeven. ‘Het is echt een eer dat ik ben gevraagd om in de jury te zitten’. Hij gaf aan dat het juryberaad heel soepel verliep, ‘eigenlijk waren we er heel snel over uit dat de Welpen de eerste plaats verdienden’.


Over drie jaar is weer een Kersplaybackshow bij Scouting Doesburg. Volgend jaar is er een groots Kerstdiner.


Foto: Peter Bakker, Apart Fotografie