Kinderboekenschrijfster Fiona Rempt geeft twee workshops ‘Verhalen Verzinnen’ in de Gasthuiskerk in Doesburg. De workshops worden gegeven op woensdag 8 oktober. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar samen ontdekken hoe ze een verhaal kunnen verzinnen. Van 14.30 tot 15.30 voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar en van 15.30 tot 16.30 voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar. De entree bedraagt 2,50 euro. kaarten zijn verkrijgbaar bij VVV Doesburg.

 

In de workshop gaan de kinderen samen met Fiona een verhaal verzinnen. Eerst verzamelen ze allerlei woorden die bij ze opkomen als het gaat over feest. Met die woorden wordt het verhaal vervolgens in elkaar geknutseld.

 

Fiona Rempt is kinderboekenschrijfster. Zij heeft al  meer dan 30 boeken geschreven. Die boeken zijn in verschillende talen vertaald zodat ook kinderen in andere landen ervan kunnen genieten. Daarnaast bezoekt ze regelmatig basisscholen om daar samen met kinderen aan de slag te gaan met taal.

 

Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen knutselt ze een figuur uit een voorgelezen boek, geeft ze workshops luisteren en bewegen, of verzint ze samen met kinderen een verhaal. Haar fantasie is nog lang niet uitgeput. Zoals ze zelf zegt: ‘Ik schrijf verhalen omdat ik fantasie belangrijker vind dan echtheid. Het is een beetje een hobby, een beetje een vlucht, een beetje ontspanning, een beetje werk en vooral… een verrassing.’ Verzin je ook mee?