In het filmhuis van Doesburg wordt op zaterdag 11 februari om 14.00 uur de kinderfilm ‘De geweldige beer’ gedraaid. De film is voor kinderen vanaf 7 jaar en is Nederlands gesproken.


Twee kinderen beleven een machtig mooi avontuur in een eeuwenoud bos, bewoond door mythische wezens. Jonathan brengt meestal zijn vakanties alleen door bij zijn grootvader, die aan de rand van een eeuwenoud bos woont, waar mythische wezend huizen. Dit jaar gaat zijn kleine zusje Sophie ook mee.


Het is natuurlijk niet cool om opgescheept te zitten met een klein zusje en hij doet wat hij kan om haar te ontlopen en slaagt daar heel goed in. Totdat Sophie ontvoerd wordt door een enorme 1000 jaar oude beer en hij wel gedwongen is om het oude bos in te trekken en de confrontatie aan te gaan met de vreemde wezens die daar wonen om zijn zusje te gaan redden.


Kinderfilmorganisatie De Teil draait de film in het Meulenhuus, Bergstraat 48, in Doesburg. De toegangsprijs is 2,50 euro met limonade en een versnapering in de pauze. Meer informatie is te vinden op http://teil.badhuis-doesburg.nl