In het filmhuis van Doesburg wordt op zaterdag 9 mei om 14.00 uur de kinderfilm ‘Pettson en Findus: vergetelingetjes’ gedraaid. De film is voor kinderen vanaf 3 jaar en is nederlands gesproken. Kinderfilmorganisatie ‘de Teil’ draait de film in Het Arsenaal, Kloosterstraat 15, in Doesburg. De toegangsprijs is 3,50 euro.

 

 Wanneer de oude Pettson zich plotseling niets meer kan herinneren, moet de eigenwijze kat Findus zijn geheugen op te frissen. De eigenwijze kat Findus en zijn vriendelijke baasje Pettson wonen samen in een alleraardigst boerderijtje op het Zweedse platteland. Pettson heeft een aantal handige machines uitgevonden. Maar nu heeft hij een ongelukje gehad met één van zijn machines.

 

Er is iets op zijn hoofd terechtgekomen en Pettson weet zich niets meer te herinneren. Hij haalt ook alles door elkaar. Soms denkt hij dat hij een kat is en dat Findus een mens is. Findus doet zijn best om het geheugen van Pettson op te frissen. Hij vertelt over allerlei spannende avonturen en grappige voorvallen, die ze samen beleefd hebben. Misschien is dat de manier om Pettson van zijn ‘vergetelingetjes’ af te helpen.

photo-12