In de tweede week van september organiseert Saskia ter Welle in de binnenstad van Doesburg kledingruilavonden onder de noemer TurningTrashIntoTreasure. Het gaat om avonden waarbij bezoekers eigen kleding meenemen en deze ruilen met andere bezoekers. Ter Welle geeft daarbij deskundig advies.
Ter Welle: ‘Het overkomt iedereen: er hangt kleding in je kast die niet gedragen wordt. Jammer, want je kunt er iemand blij mee maken! En andersom’. In navolging van verschillende initiatieven elders in het land om duurzaam met kleding om te gaan, houdt Ter Welle avonden waarbij kleding door middel van ruilen een nieuwe bestemming krijgt.


‘Het concept is even eenvoudig als doeltreffend: je geeft je op voor een avond met jouw kledingmaat. Alle deelnemers die avond hebben kleding in ongeveer dezelfde maat bij zich. En daarnaast zijn ook accessoires, tassen en schoenen welkom. Natuurlijk zorg je ervoor dat alles wat je meeneemt schoon, heel en gestreken is’, aldus Ter Welle.


Ze vervolgt: ‘De spullen worden opgehangen en uitgestald en iedereen krijgt de kans om rustig rond te kijken, te passen en te overleggen. Zijn meerdere mensen geinteresseerd in eenzelfde stuk, dan wordt gezamenlijk gekeken wie de kleding het best staat. Kleding die overblijft, kan weer mee terug naar huis worden genomen of wordt gedoneerd aan een goed doel’.


Saskia ter Welle is een expert op het gebied van persoonlijk kleding- en kleuradvies. Zij zal deze avond tips geven voor het combineren en dragen van kleding. Er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Opgeven voor deelname kan via saskia@saskiaterwelle.nl. De avonden beginnen om 20.00 uur en deelname kost 20 euro.


Programma:
Maat 36/38 maandag 12 september
Maat 38/40 dinsdag 13 september
Maat 40/42 woensdag 14 september
Maat 42/44 donderdag 15 september