Op zaterdag 24 september 2011 van 10.00 tot 16.00 uur staan de deuren van het uitvaartcentrum Patrimonium in Doesburg open voor publiek. Patrimonium wil graag aan de bevolking laten zien en horen welke mogelijkheden er bestaan rond begeleiding en verzorgen van een uitvaart. Deze dag heeft een programma waarbij verschillende onderwerpen aan bod zullen komen.


10.00 uur start Open dag

11.00 uur Lezing Notaris Te Lindert

12.00 uur Lezing Thanatopraxie (tijdelijk balsemen van een lichaam)

13.00 uur Lezing Hospice Rozenheuvel

14.00 uur Demonstratie Wikkelgoed

15.00 uur Lezing “Kinderen en rouw” door Esther Pross

16.00 uur Einde van de Open dag 2011


Natuurlijk zal Patrimonium bezoekers de kans geven om een kijkje te nemen achter de schermen van een uitvaartorganisatie. Zoals het bezichtigen van de koelruimte en de kamer waar de verzorging van de overledene plaats vindt. Tevens zullen diverse organisaties aanwezig zijn om zich te presenteren.


Hospice Rozenheuvel, Vrijwillige Terminale Thuiszorg, Esther Pross Rouw en verliesbegeleiding, Van Anken & Te Lindert Notarissen, Tomba grafkisten, Gerritsen grafmonumenten, Bloemsierkunst Erica, Monique Rang (Wikkelgoed), Crematorium Dieren, Drukkerij van Hierden (rouwdrukwerk), Zangkoor E-race, Nuvema (uitvaartverzekeringen) en HQ Thanatopraxie.


Ook buiten het uitvaartcentrum is genoeg te zien. Er zal een ouderwetse rouwkoets te bezichtigen zijn. Een boerenwagen waarop vroeger op het platteland de overledenen werden vervoerd en men kan een kijkje nemen in de uitvaartbus.