Het Streekarchivariaat De Liemers en Doesburg opent haar deuren op de landelijke Open Monumentendag op zaterdag 10 september. Het thema ‘nieuw gebruik – oud gebouw’ staat centraal.  Verschillende gebouwen uit Doesburg komen aan bod, onder andere het gebouw waarin het archief zit, dat voorheen diende als schoolgebouw en brandweerkazerne.


In het gebouw worden diverse stukken uit de collectie getoond en een boekverkoop gehouden. Daarnaast wordt er ieder half uur een rondleiding in de archiefbewaarplaats verzorgd door de archivarissen. Deze archiefkluis is normaal niet voor publiek toegankelijk.


Een deel van de zeer uitgebreide fotocollectie van de archiefdienst wordt in de studiezaal getoond. Dit jaar is de aandacht speciaal gericht op de honderden groepsfoto’s van de vele scholen en verenigingen die Doesburg rijk was en is en waarvan de personen deels onbekend zijn.


Aangezien de archiefdienst over veel van dergelijke foto’s uit Doesburg beschikt en hierover graag meer informatie wil hebben, worden de bezoekers van harte uitgenodigd om personen die zij herkennen, van een naam te voorzien. Iedereen is op zaterdag 10 september van 10.00 tot 16.00 uur welkom aan de Nieuwstraat 4 Doesburg


Zie ook:
Stoomtram terug in Doesburg bij Open Monumentendag