Koningsdag: programma voor kinderen is bekend

Ondanks het schrappen van de traditionele ballonnenwedstrijd presenteert Doesburg & Oranje een programma op Koningsdag waar kinderen voldoende aan hun trekken komen. Zo zijn er in het centrum van Doesburg tal van activiteiten voor kinderen, laat de organisatie weten.

 

Dit jaar worden er geen ballonnen opgelaten door de kinderen, maar Koningsdag in Doesburg zou geen echte Koningsdag zijn als er toch niet van alles te doen en beleven zou zijn voor de kinderen.

 

In de kraam van D&O in de Kerkstraat kan ook dit jaar weer stoepkrijt worden gehaald zodat de kinderen de straten kunnen opfleuren met prachtige tekeningen en kleurwerk. Een feestelijk gezicht hoort er op die dag ook bij dus de schminksters zijn weer aanwezig in de stad.

 

De kinderen van de peuterspeelzalen krijgen een vrijkaartje voor de draaimolen die, samen met het eendjesspel, in de Meipoortstraat op de busparkeerplaats staat. Op de (voor)Markt staat tijdens Koningsdag een nostalgische rupsbaan waarvoor alle kinderen van de basisscholen een vrijkaartje krijgen. Met deze kaartjes kunnen zij ook deelnemen aan een speciale verloting voor kinderen die ’s morgens om 9.00 uur op de Markt gehouden wordt.

 

Aan het begin van de middag is de huldiging van de Schutterskoning 2015 en kunnen kinderen met een versiert voertuig zoals een step, fiets of kar meedoen in de optocht van de Meipoortstraat naar het Stadhuis waar een vendelhulde gegeven wordt voor de Schutterskoning.

 

In het programma van Koningsdag zijn er naast de speciale kinderactiviteiten natuurlijk ook nog allerlei leuke dingen te zien en doen. Een ritje met het treintje Bello, het beklimmen van de Martinitoren, spanning beleven in de Steile wand, een potje schaken in het Stadhuis, leren hoe bijen zorgen voor onze honing of iets lekkers smikkelen in de stad.

3 reacties

 1. Theo Houkes

  Die stoepkrijt is die wel milieuvriendelijk is dat wel getest niet dat er straks een vogeltje aan dood gaat

 2. jos van der beek

  Ik wil toch even reageren op Theo
  Er zin vrijwilligers die veel vrije tijd besteden om het zo leuk mogelijk te maken ,is het een beetje flauw om zo te reageren .
  is het niet handig dat je helpt in plaats van altijd kritiek leveren

 3. Theo Houkes

  Beste jos weet je ik word een beetje ziek van al dat gedoe over milieu ballonne mag niet.
  Helpen kan niet want ik heb niks met koningsdag.
  Maar een zuippartij in de stad met al die rotzooi eromheen bekers pissen tegen gebouwen en in portieken s avonds de prullrbakken over de straat gooien daar hoor je niemand over.
  En wat je zegt is waar het is flauw maar ik wil alleen aangeven hoe het werkt hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑