Tamara Verheij-Wenting uit Doesburg werkt aan een kookboek met gerechten die op een of andere manier bereid zijn met Doesburgse mosterd. Het boek moet voor het eind van dit jaar uitkomen en bevat 40 tot 50 gerechten.

 

Verheij, van huis uit fotograaf, maakt de foto’s voor het boek. ‘Het gaat om frisse, aardse foto’s waarin elementen uit Doesburg naar voren komen. Eten verbindt en ik wil met dit boek Doesburg in het algemeen promoten en onze mosterd in het bijzonder’, aldus Verheij, eigenaar van Inbeeldt Fotografie.

 

Momenteel wordt er gewerkt aan de gerechten. Naar verwachting komen er tussen de 40 en 50 gerechten in het boek te staan waarin Doesburgse mosterd is verwerkt. Verheij ziet het boek niet alleen als interessant kookboek, maar ook als relatiegeschenk voor bedrijven. ‘Wat is er leuker dan een kookboek met Doesburgse mosterd te geven aan een zakenrelatie? Ik werk dan ook graag samen met bedrijven die op een of andere manier een rol willen spelen bij de realisatie van dit boek’.

 

Op de Facebookpagina van Inbeeldt Fotografie is de realisatie van het boek te volgen.

 

Het is niet de eerste keer dat Verheij een boek op de markt brengt. Eerder maakte ze samen met Koen de Groote het literair kookboek Literalicious. Het boek werd in 2013 bekroond met de derde prijs tijdens de wedstrijd Gourmand World Cookbook Awards.