Ondernemers in de binnenstad van Doesburg prijzen zaterdag 28 augustus van 11.00 tot 17.00 uur diverse aantrekkelijke producten buiten aan. Dit onder de noemer van ‘Doesburg Ruimt Op’, een initiatief waarbij het idee van een vrijmarkt wordt nagebootst.

Door de Corona maatregelen is het dit jaar in een afgeslankte, maar nog altijd feestelijke vorm. Het wordt een echte koopjesdag voor de Doesburgers en de bezoekers van binnenstad. Een verrassende, extra leuke zaterdag in hartje Doesburg.

‘Helaas gelden nog altijd extra Corona maatregelen’, zo geeft de Activiteitencommissie aan, ‘Het organiseren van de echte vrijmarkt zoals we in 2019 deden is daardoor nog niet haalbaar dit jaar’. Het zou heel veel vrouw- en mankracht vragen om aan alle regels te voldoen.

Feestelijke dag in Doesburg
Maar ook de afgeslankte versie wordt feestelijk, belooft de organisatie. De ondernemers brengen 28 augustus van 11.00 tot 17.00 uur alles naar buiten wat bijdraagt aan een ouderwetse ‘Doesburg Ruimt Op’. Dat betekent veel verrassingen tegen zomerse bodemprijzen. Dus voor de winkels komen tafels, rekken of presentaties met zoveel mogelijk extra leuke koopjes.

Stadscoördinator Tamara Verheij: ‘Om de feestvreugde nog wat te vergroten, kunnen de kids weer een gratis ijsje scoren bij de IJspoort of IJssalon Hendrick’. Zo wordt ‘Doesburg Ruimt Op’ het meer dan de moeite waard om zaterdag 28 augustus naar de binnenstad van Doesburg te komen.

‘Doesburg Ruimt Op’ blijvertje
‘En daarbij hopen we in 2022 weer helemaal met de vrijmarkt los te kunnen’, vertelt Kitty de Wolff, die samen met Mieke Wijnakker en Hans ter Steeg de Activiteitencommissie doet. ‘Maar om te beginnen maken we er met de ondernemers en de binnenstadbezoekers een hele leuke dag van’.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekEtos Doesburg en Restaurant China