Leefstijlcursus ‘Gewicht op Maat’ van PlusFit slaat aan in coronatijd

Ondanks meerdere lockdowns meldt PlusFit goede resultaten van de cursus ‘Gezond op Maat’. De deelnemers vielen in coronatijd gemiddeld 10 kilo af en zagen hun bmi fors dalen. De nieuwe cursus gaat weer van start in september.

‘Gewicht op Maat’ is een leefstijlcursus van veertien weken, waarbij voeding en beweging wordt ingezet om laagdrempelig naar een gezonder gewicht te werken. Op 14 oktober 2020, toen het vanwege coronamaatregelen weer mocht, namen diverse mensen deel aan de cursus.

Naast een gezond gewicht voelen deelnemers zich fitter en zijn ze actiever in hun doen en laten. De cursus bestaat uit wekelijkse groepsbijeenkomsten, personal/duo training en een persoonlijk voedingsadvies. Elke week omvat eigen thema`s, en de deelnemers werken zo stap voor stap naar een gezondere leefstijl.

Tussen de eerste en tweede lockdown was het weer mogelijk om te starten. ‘Op 14 oktober 2020 zijn we gestart met de 23e ronde van ‘Gewicht op Maat’. Na een kennismaking was iedereen er klaar voor en de eerste resultaten werden behaald. Echter voor de kerstdagen in 2020 komen we met zijn allen in een tweede lockdown’, vertelt trainer en leefstijlcoach Joey Pelkman.

‘Doordat we er al negen weken van de cursus op hadden zitten, hadden de deelnemers een goede basis en was het balletje al aan het rollen. Maar nu nog door de lockdown heen komen en de lijn doortrekken. Dit is een goede test geweest voor de deelnemers om het ritme zelfstandig door te voeren. Tijdens de lockdown hadden we online contact, gewichtscontrole en buitentraining op gepaste afstand. Toch is er een onderbreking geweest en misten de deelnemers het wekelijks contact met elkaar wel. Door het wekelijks online contact blijven we gemotiveerd en kunnen we vanaf juni 2021 de draad weer oppakken in de normale vorm.’

De resultaten van de cursus zijn bemoedigend. Zo viel een vrouw van 62 jaar ruim 12 kilo af. Bij een andere deelnemer daalde de metabolische leeftijd van 71 naar 54 jaar. Weer een andere deelnemer zag zijn of haar bmi zakken van 29 naar 25. De goede resultaten werden gevierd met gezonde hapjes en drankjes.

De nieuwe cursus, de 24ste ronde van ‘Gewicht op Maat’ start vanaf september. Wie gewicht wil verliezen en een gezonde leefstijl wil hanteren, kan contact opnemen met PlusFit. Dan wordt gezamenlijk op vrijblijvende wijze gekeken of de cursus bij je past.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekEtos Doesburg en Restaurant China

2 reacties

 1. Robert Duis

  Hallo Management “PLUSFIT”,

  Over “resultaten” gesproken:
  ———————————
  1) Dat een vrouw van 62 jaar ……. 12 kilo kan afvallen …… dat kan ik begrijpen.

  2) Dat de BMI van een persoon van 29 naar 25 kan “zakken” ……. kan ik ook uitrekenen.

  3) Hoe ik moet berekenen dat een PERSOON (man/vrouw) de METABOLISCHE leeftijd
  van 71 jaar naar 54 jaar heeft doen laten “zakken” ……… zou ik graag eens door U
  op http://www.doesburgdirect.nl of via mijn persoonlijke mail (bij de heer Kok te verkrijgen)
  “voor-gerekend” zien worden.
  (Deze informatie heb ik op het Internet niet kunnen vinden; daar kom ik niet verder dan
  de Metabolische behoefte van personen van 71 jaar en van 54 jaar).

 2. Robert Duis

  Hallo Management “PlusFit” again,

  Geen reactie mogen vernemen op mijn vraag over de “Metabolische Leeftijd”.

  Deed mij opeens denken aan een oeroud Nederlands “gezegde”:
  => “Wachten tot je een ONS weegt!”

  Ook een methode om af te vallen …..:-))))))

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑