Het Lalique Museum in Doesburg gaat op dinsdag 2 juni weer open. Het museum is uitgebreid met een extra expositieruimte en met extra ruimtes aan de overkant van de straat. Daarin komt onder andere Café Lalique.

Op de zolder van het museum in de Gasthuisstraat 1 is op de zolder een expositieruimte toegevoegd. Daar staan onder andere parfumflacons van René Lalique.

De volledige benedenverdieping van Gasthuisstraat 8, waar tot voor kort kookstrudio Gasthuis de Soleil zat, behoort ook bij het museum. Zo zijn er twee salons en een luxe keuken, bij gelegenheid omgedoopt tot Café Lalique. Ook de heringerichte grote stadstuin (‘Jardin Lalique’ genaamd), hoort nu bij het museum.

Om te komen tot een veilige en verantwoorde heropening van het museum, zijn er de de nodige maatregelen getroffen. Aanvullende bezoekvoorwaarden zijn van kracht en het aantal bezoekers dat tegelijkertijd in het museum (in totaal en per ruimte) aanwezig mag zijn, is gemaximeerd.

Bezoekers dienen voorafgaand aan hun bezoek via de website www.musee-lalique.nl een entreeticket aan te schaffen, waarbij zij kunnen kiezen uit zes tijdvakken tussen 11.00 en 17.00 uur. Een bezoek zonder reservering is niet mogelijk.

De route door beide museumpanden is vast en afwijking hiervan is niet mogelijk. Toezicht zorgt ervoor dat dit ook niet gebeurt. In alle ruimtes is ervoor gezorgd dat men anderhalve meter afstand tot elkaar heeft. Daar waar dit niet mogelijk is (zoals in de gang), wordt gewerkt met hoge spatschermen.

Het personeel en de vrijwilligers van het museum dragen gezichtsmaskers en er zijn door het hele museum hygiënemiddelen voorhanden. Daarnaast worden bezoekers bij herhaling gewezen op het in acht nemen van de maatregelen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg