Leergeld Doesburg en Jeugdsportfonds tekenen overeenkomst

De Stichting Leergeld Doesburg en het Jeugdsportfonds hebben op 13 oktober een samenwerkingsovereenkomst getekend. De Rabo foundation stimuleert dit soort samenwerkingsverbanden en heeft aansluitend de stichting Leergeld Doesburg een cheque ter waarde van 5.000 euro overhandigd.

 

Wethouder Peter Bollen van de gemeente Doesburg, Lammers (penningmeester van het jeugd sportfonds) Van der Meijden (voorzitter van Leergeld Doesburg) benoemden de noodzaak van de stichtingen omdat steeds meer kinderen in Nederland om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. 

 

Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld en Jeugdsportfonds willen deze kinderen mee laten doen. Zij bieden deze kinderen de kans om te kunnen deelnemen aan activiteiten op het gebied van onderwijs, welzijn, sport en cultuur, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

 

De Rabobank Foundation ondersteunt deze samenwerking tussen Stichting Leergeld en Jeugdsportfonds en draagt in totaal een bedrag van 5.000 euro bij. Hiermee bevestigt de Rabobank Foundation het belang dat kinderen zich fysiek en emotioneel moeten kunnen ontwikkelen om volwaardig te kunnen meedoen in de maatschappij. De cheque werd uitgereikt door Blok van de Rabo Bank Graafschap.

 

De lokale samenwerking tussen deze organisaties in Doesburg past in de lijn die deze organisaties zelf reeds hebben ingezet. ‘In steeds meer gemeenten werken Leergeld, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds samen. We zijn er allemaal van overtuigd dat samenwerking en afstemming bijdraagt aan ons gezamenlijke doel: zoveel mogelijk kinderen bereiken en laten meedoen. Het is geweldig dat de Rabobank Foundation dit erkent en ondersteunt’, aldus Gaby van den Biggelaar, directeur Leergeld Nederland.’

DSCF5654

2 reacties

  1. henk beijen

    Een goede zaak, uiteindelijk hebben ze hetzelfde doel!

  2. Frans van der krul

    Lokale samenwerking is altijd goed Henk Beijen, samen sterk staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑