Lezing in Doesburg over industrieel erfgoed


In Doesburg wordt een lezing gehouden over industrieel erfgoed in de regio. De lezing vindt plaats bij Galerie8r op donderdag 3 februari om 19.30 uur.


De Van Nellefabriek in Rotterdam, de Veemarkthal in Den Bosch, het AKZO-complex in Ede, het station van Valkenburg, de pakhuizen van Amsterdam. Deze gebouwen en vele andere zijn iconen van de veelzijdige industrialisatie van Nederland.


Door heel het land staan bouwwerken die herinneren aan de glorie van het industriële tijdperk. De variatie in ontwerp is verrassend evenals de toepassing van materialen. De functionaliteit weerhield de ontwerpers er niet van een karakteristiek bouwwerk neer te zetten waardoor een plaats duidelijk gemarkeerd werd.


Inmiddels zijn de meeste gebouwen hun oorspronkelijke functie kwijt en getransformeerd tot industrieel erfgoed. Op 3 februari wordt in Doesburg een lezing gehouden over dit soort gebouwen. De lezing start op 19.30 uur en duurt zo’n twee uur. Plaats van handeling is Galerie8r aan de Paardenmarkt 8 in Doesburg. De entreeprijs bedraagt 25 euro.

1 reactie

  1. Robert Slotboom

    Hoewel ik het beeldmateriaal voor deze lezing zelf heb verzorgd werd het verhaal pas compleet na de geweldige lezing van Maria. Echt een heimwee-feestje van herkenning. Gelukkig kan ik morgen weer genieten van de volgende lezing over miniaturen en boekverluchtingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑