Kunsthistorica Maria Driessen geeft op woensdag 9 maart om 20.00 uur in de Gasthuiskerk in Doesburg een lezing over Jeroen Bosch. Dit jaar is de vijfhonderdste sterfdag van Bosch.

In diens geboorteplaats Den Bosch wijdt Het Noordbrabants Museum een overzichtstentoonstelling aan het werk van deze bijzondere kunstenaar.

Bosch leefde en werkte in een tijd dat het katholicisme onder druk stond. Criticasters van de kerk bedreigden het eeuwenoude instituut en dat was een van de redenen dat gelovigen met alle middelen binnen de kerk moesten worden gehouden.

Angst en vrees zaaien met afschrikwekkende taferelen over hel en verdoemenis was een van de manieren om te pogen het tij te keren.

Maria Driessen bespreekt in haar lezingen vragen als: Hoe is al dat moois tot stand gekomen? Wie maakte het en hoe beïnvloedden tijdsgewricht en entourage de kunstenaar?

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events,LekkerszenZo,Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph Klaassen en La Boucherie.