Vanaf Culturele Zondag 1 april zijn er in zilveratelier Blok fotowerken van Afke Kerkhoven te zien met het thema licht en reflectie. Dit thema verbindt de kijk op licht van de fotograaf, met die van de goud- en zilversmid Annet en Marcel Blok.


Afke Kerkhoven is naast grafisch en beeldend ontwerper autonoom fotograaf. Het thema reflectie is een van haar favoriete onderwerpen. Ze fotografeert het liefst details die een eigen werkelijkheid laten zien. Schoonheid, verbeelding en kleur vormen de onderliggende kracht. Haar werk is te koop in een maximale oplage van 10 stuks per foto. Meer werk is te zien op grafischeweelde.nl.


Marcel Blok maakt objecten veelal van edelmetaal en is geboeid door het glans en lichtspel van het zilver. Dit leidt tot een kenmerkende stijl van strakke en vloeiende vormen. De handgemaakte sieraden van Annet Blok zijn een evenwicht tussen zilver, vorm en edelstenen.


Buiten de Culturele Zondag Doesburg zijn de fotowerken te zien tijdens de openingstijden: donderdag t/m zaterdag 10.00 t/m 17.00 uur. zilveratelier Blok, Roggestraat 12, Doesburg. zilverblok.nl


Daarnaast is er op 1 april een viltdemonstratie bloemcorsages maken. Meedoen kan voor 7,50 euro, waarbij deelnemers met hulp van Isabelle Groot een eigen corsage kunnen maken bij Galerie Ko zijn Kunstof in de Roggestraat 21.