Nieuwe Media Doesburg, het gelegenheidsverband tussen DoesburgDirect.nl, DoesburgTV en HanzestadRadio, pakt groot uit met de Gemeenteraadsverkiezingen. In aanloop naar de verkiezingen op 19 maart zullen alle lijsttrekkers op de verschillende internetkanalen uitgebreid aan bod komen.

 

De lijsttrekkers reageren op verschillende vragen en stellingen. Dat gebeurt door middel van video-interviews. De interviews zijn vorige week, deze week en worden volgende afgenomen in een omgebouwde tv-studio in café DuMidi.

 

Alle lijsttrekkers krijgen dezelfde vragen en stellingen voorgeschoteld. Per vraag of stelling wordt een video gemaakt waarin alle lijsttrekkers hun antwoord geven. Op deze manier krijgt de kijker een goed beeld van de standpunten van de politieke partijen. Het is de bedoeling om begin februari de eerste video te publiceren. Een week later volgt de tweede en tot aan de verkiezingen op 19 maart wordt wekelijks aandacht besteed aan de Gemeenteraadsverkiezingen.

 

De ruimte voor de opnamestudio is aangeboden door café DuMidi. De opnames worden uitgevoerd door Maarten Lindner van DoesburgTV. Richard Kok van DoesburgDirect.nl neemt de interviews af. De video’s zijn straks te zien op DoesburgTV en DoesburgDirect.nl. De geluidsfragmenten zijn te horen op HanzestadRadio in het programma van Ben Tjepkema.

 

DoesburgDirect.nl biedt naar de video’s van de lijsttrekkers verder nog de partijprogramma’s aan. Deze zijn te downloaden op deze site. Daarnaast volgen er nog blogs en is er ruimte van andere journalistieke producties in aanloop naar de verkiezingen.

 

Bij de vorige Gemeenteraadsverkiezing in 2010 bedroeg de opkomst 56 procent, dat is net iets hoger dan het landelijk gemiddelde en hoger dan buurtgemeente Zevenaar, en gelijk aan de gemeente Bronckhorst. De partijen kregen het volgend aantal stemmen:

SP 1387 (4 zetels)

Stadpartij Doesburg 826 (3 zetels)

VVD 741 (2 zetels)

CDA 621 (2 zetels)

PvdA 553 (2 zetels)

GroenLinks 427 (1 zetel)

D66 398 (1 zetel)

Lijst van Elk 91 (0 zetels)