Jan Terlouw kijkt op zaterdag 3 oktober in een literair concert in de Gasthuiskerk terug op het leven van Joseph Haydn. De begeleidende muziek is van het pianotrio Het Orion Ensemble, met daarin violiste Pauline Terlouw.

 

In poëtische, filosofische en soms cabareteske teksten laat Terlouw zien hoe woorden en muziek elkaar versterken. De voorstelling in de Doesburgse Gasthuiskerk begint om 20.00 uur.

 

Het Orion Ensemble is een kamermuziekgezelschap met een pianotrio als vaste kern en met een programmering zonder grenzen in bezetting, stijl, tijd of land. Het trio legt op originele wijze verbanden tussen klassieke, jazz, Joodse, Spaanse en Argentijnse muziek.

 

Het ensemble heeft een repertoire opgebouwd dat nooit eerder door een pianotrio werd gespeeld. Het Orion Ensemble heeft dan ook heel wat wereldpremières op zijn naam staan. Met een van die premières, een compositie van pianist Leonard Leutscher, werd het ensemble in 2008 finalist en prijswinnaar van het Internationaal Joods Muziekconcours.

 

Het concert op 3 oktober begint om 20.00 uur en een toegangskaart kost 13 euro.

Het Orion Ensemble met Jan Terlouw als Haydn