LETS Doesburg en LEDSCOM Dieren gaan fuseren. Reden van de fusie is dat de ruilkring in Doesburg te klein was om tot een reële uitwisseling te komen. Daarom is besloten om te fuseren met Dieren. LEDSCOM Dieren telt 35 leden.

 

In Doesburg bestaat sinds begin 2014 een LETS kring. Het begon met tien leden, die enthousiast zijn over het idee om diensten te ruilen zonder dat er geld aan te pas komt. Dat wil zeggen: de één doet een klus(je) voor een ander, betaalt daarvoor op papier een afgesproken beloning, kan vervolgens bij een ander lid een dienst inkopen tegen de papieren beloning.

 

in Doesburg bleef de kring van leden te klein om tot een reële uitwisseling te komen. Daarom is besloten toenadering te zoeken tot de kring in Dieren, die rond de 35 leden heeft. Voor een levendige ruilhandel is het prettig als er een grote diversiteit is aan leden met ieder zijn/ haar unieke inbreng. In het verleden heeft dit al eens geleid tot verrassende activiteiten zoals bijvoorbeeld een cursus muziekgeschiedenis.

 

Sinds kort is LETS Dieren, ofwel LEDSCOM, een officiële vereniging. Door de fusie tussen LETS Doesburg en Ledscom Dieren verwachten de initiatiefnemers meer mensen door middel van dit unieke ruilsysteem met elkaar in verbinding te kunnen brengen.