Voorlopig geen nieuw onderkomen voor KunstLab Doesburg

Een spoedige verhuizing van het KunstLab in Doesburg gaat voorlopig niet door. Het pand waar het KunstLab tot voor kort in gevestigd was, is verhuurd maar staat inmiddels leeg. Samen met werkgroep Vitalisering Binnenstad Doesburg is zonder resultaat naar een ander pand gezocht. De drie opties die er waren, bleken niet beschikbaar.

 

Dat laat Eric Rombeek namens het bestuur van KunstLab weten. Het oorspronkelijke “plan van aanpak” om cursussen in deze periode te laten doorgaan, blijft zoveel mogelijk gehandhaafd. Voor de KunstLab-winkel en de galerie wordt naar oplossingen gezocht.

 

‘Dit is niet alleen jammer voor het KunstLab en z’n leden, maar ook voor de binnenstad en voor Doesburg. Immers zorgen de 90 aangesloten kunstenaars van het KunstLab regelmatig voor vernieuwende exposities. Ook worden de diverse cursussen graag bezocht en is de KunstLab-winkel erg in trek bij het winkelend publiek’, aldus Rombeek.

 

Rombeek vervolgt: ‘Daardoor is het KunstLab merkbaar een echte publiekstrekker geworden voor Doesburg. Want binnen één jaar ontvingen wij met plezier al meer dan 10.000 bezoekers’

 

Het KunstLab blijft zoeken naar een nieuw pand in het centrum van Doesburg. Samen met vitalisering Binnenstad Doesburg hoopt men op een snelle oplossing zodat de gestage groei die het KunstLab al kende, gewoon kan doorgaan.

6 reacties

 1. Frans Schilderman

  Raar dat dit mooie initiatief geen geschikte ruimte kan vinden in de binnenstad,staat nog genoeg leeg.Was toch een mooie aanwinst voor eenieder. Succes met het zoeken naar een geschikte ruimte.

 2. Frans van der krul

  Ruimten genoeg, maar niet goed genoeg, Pand Dremefa koppelweg.

 3. Frans Schilderman

  Staat die niet op de nominatie om gesloopt te worden?

 4. Frans van der krul

  Wat wordt er tegenwoordig nu niet gesloopt, denk aan het Werk Inkomen en Zorg, daar kunnen ook nog wel een paar huisjes/panden bij.
  Ook het pand van Dremefa valt hieronder, maar zal (denk ik) nog langer leeg blijven staan omdat de plannen om met dit terrein wat te gaan doen oa afhankelijk is van het gehele deel van de Koppelweg, er bestaan plannen uit een grijs verleden om hier appartementen te gaan bouwen aan het water.Dus kan het kunstlab er nog wel een tijdje inzitten, zeker langer dan dat men in het centrum zat.

 5. Theo Houkes

  jongens niet zeuren kunstlab hoort in de binnenstad en we hebben daar panden genoeg waar ze in kunnen kik naar voormalig tv winkel toch mooie locatie maar het kan ook zijn dat ze hier niet meer willen zijn.
  Als je zo rond word geschopt kan ik me dat ook voorstellen daar wel eens aan gedacht.

 6. Frans Schilderman

  Zal toch niet bewust doodat het een succes is,geen onderkomen in de binnenstad kunnen krijgen? (Concurrentie bestaande kunstwinkels)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑