Restaurant De Liefde was een van de horecabedrijven die afgelopen week deelnam aan de ludieke terrasactie in Nederland. Het restaurant in de Philippus Gastelaarsstraat in het centrum zette het terras uit om te protesteren tegen het coronabeleid.

Onder de noemer ‘winkels open is terras open’ kwamen vele duizenden horecabedrijven in actie deze week. Ze vinden dat terrassen in de buitenlucht eerder open kunnen zodat bezoekers kunnen genieten van een hapje of drankje op een zonnig terras.

Een Rotterdamse horecaondernemer stelde onlangs dat het besmettingsprobleem niet in de horeca zit en dat de oplossing er dus ook niet te vinden is. En daarom zouden terrassen open kunnen op zonnige dagen.

In heel het land gingen terrassen open. Veelal symbolisch, waarbij de tafels en stoelen op terrassen werden geplaatst maar geen drankjes werden geserveerd. In sommige plaatsten gooien horecaondernemers de tapkraan daadwerkelijk open. Vaak van korte duur, door het ingrijpen van politie.

De horeca is al sinds half oktober 2020 gesloten. Eerder vorig jaar gingen ze ook al een tijd dicht vanwege de eerste lockdown. Horecabedrijven krijgen tijdens de gedwongen sluiting overheidssteun. Maar die steun is vaak onvoldoende, zo blijkt uit de praktijk.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China