Talkshow met burgemeester over crimineel misbruik van panden

Burgemeester Loes van der Meijs is een van de gasten tijdens de online talkshow ‘Crimineel Verpand?’. Aan tafel komen verder onder andere demissionair minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhuis en burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem.

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland houden 8 maart voor de veiligheidsregio Gelderland-Midden van 15.00 tot 16.30 uur de online talkshow ‘Crimineel Verpand?’. Centrale thema van dit webinar is de relatie tussen vastgoed en ondermijnende criminaliteit.

Burgemeesters hebben dankzij artikel 13b uit de Opiumwet (Wet Damocles) de mogelijkheid panden voor bepaalde tijd te sluiten wanneer sprake is van misbruik. Dat recht gebruiken burgemeesters ook regelmatig.

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem, Loes van der Meijs-van der Laar, burgemeester van Doesburg gaan over dit onderwerp in gesprek met Patrick van den Brink, directeur van het CCV. Demissionair minister van Justitie & Veiligheid Ferdinand Grapperhaus is de speciale gast aan tafel.

Criminelen proberen steeds vaker woningen en bedrijfsruimten te huren om drugs op te slaan of te produceren, gestolen goederen onder te brengen, auto’s koud te zetten of criminelen te huisvesten. Dit soort activiteiten gebeuren vaak ongemerkt.

Verhuurmakelaars en pandeigenaren kunnen daardoor achterblijven met een slechte reputatie en hoge kosten door schade aan het pand. Tot aan sluiting toe. Samenwerking tussen gemeenten en verhuurders voor de aanpak van deze ondermijnende criminaliteit is essentieel.

Aanmelden voor het webinar kan hier.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China

1 reactie

  1. Robert Duis

    LS,

    Nadat ondergetekende zich had opgegeven voor deelneming aan deze webinar, werd mij medegedeeld dat de heren Grapperhaus en Marcouch
    worden vervangen door Bertine Steenbergen (Ministerie van Justitie en Veiligheid) en René Verhulst (Burgemeester van Ede).
    FYI only.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑