Saskia ter Welle start stadswijnmakerij en bierbrouwerij

De bekende Doesburgse kledingonderneemster Saskia ter Welle gaat een stadswijnmakerij en bierbrouwerij starten. De nieuwe activiteiten komen in de Gasthuisstraat 16, waar ook haar atelier en bed & breakfast is gevestigd.

Samen met haar man en schoonzoon runt ze de nieuwe ‘dranktak’ van het bedrijf. Haar man is vervend Afrika- en wijnliefhebber en fungeert als wijnadviseur. Haar schoonzoon richt zich op het bier.

Om wijn te maken hebben ze de oogst van de inmiddels gestopte wijnmaker Huub Baars uit Azewijn opgekocht. Van de opgekochte oogst wordt witte wijn en rosé gemaakt. De wijnen worden straks verkocht onder het label ‘Urban Winery Doesburg’.

Wat betreft bier is inmiddels een Pale Ale gebrouwen en worden er in de toekomst een aantal klassiekers en speciaalbieren gemaakt. Ter Welle mikt met de bier en wijn op gasten van haar atelier en b&b. Ze ziet ook de lokale horeca als potentiële afnemer.

‘De passie van mijn man, schoonzoon en ik is samen te vatten in het woord smaak. Mijn man zit veel in Afrika en organiseert onder andere wijnreizen. Een bierbrouwerij starten is hip en cool. Dus alles komt nu samen op één locatie, de Gasthuisstraat 16. Het gaat bij ons altijd om beleving voor de gast’, aldus Ter Welle.

Wanneer de productiekelder en proeflokaal open gaan, is nog niet bekend. De gemeente heeft openbaar gemaakt dat het in principe medewerking wil verlenen.

Saskia ter Welle is eigenaresse van Broderie d’Art en B&B Het Atelier. Daarnaast is ze uitgever en schreef ze een boek over koffie.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China

2 reacties

  1. Gvd heijden

    Ik neem aan dat de vervende afrika en wijnliefhebber geen muren gaat verven, maar misschien vervent afrikaliefhebber is?
    Taalliefhebber voor altijd

  2. Robert Duis

    G. van der Heijden,

    Wat te denken van: FERVENT AFRIKA LIEFHEBBER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑