Oproep: stem Doesburg in top-5 allermooiste vestingstadje van Nederland

Doesburger Cathy Backer roept op om op Doesburg te stemmen bij de ANWB-wedstrijd om het allermooiste vestingstadje van Nederland. Zo hoopt ze dat Doesburg in de top-5 belandt en daarmee landelijke aandacht krijgt.

In het ledenblad Kampioen van de ANWB staat een redactioneel stuk over de mooiste vestingsteden van Nederland. Er is een longlist gemaakt van 40 steden, waar Doesburg niet op staat.

Wel is het mogelijk om bij de wedstrijd te stemmen op Doesburg. Dat kan door op de site www.anwb.nl/vestingstad bij het stemformulier te kiezen voor ‘een andere vestingstad, nl…’ en daarna Doesburg in te vullen. Stemmen kan tot en met 15 april.

De stemming bepaalt welke steden eindigen in de top-5 van mooiste vestingstadjes. Een jury – bestaande uit Jaap-Evert Abrahamse (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed), Maarten van Rossem (historicus) en Marieke Haafkens (route-expert bij ANWB Eropuit) – kiest hieruit de stad die zich Allermooiste vestingstad van Nederland mag noemen. De top 5 staat in oktober in de Kampioen mét tips voor wandelroutes. De top 50 wordt opgenomen in een nieuw boek van de ANWB.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China

4 reacties

 1. Robert Duis

  Geachte Cathy Backer,

  Ondanks de hulp van de heer Richard Kok is het mij niet gelukt om te stemmen op de stad Doesburg als niet-genomineerde stad in Gelderland. Dat is louter en alleen de schuld van mijzelf v.w.b. de te gebrekkige kennis van de computer. Mea Culpa!

  ———————————————————————————
  Twee vragen n.a.v. Uw bericht:
  —————————————
  1) Hoe is het mogelijk dat U als ANWB – Consul – Gelderland het
  niet voor elkaar heeft gekregen de stad DOESBURG op de:
  http://www.anwb.nl/vestingstad als genomineerd te laten vermelden?

  2) Is het niet handiger – nu dit in eerste instantie niet gelukt is – om
  de ANWB te verzoeken dit alsnog te doen?
  Dan pas is de kans groot dat ook niet-Doesburgers op onze stad
  zullen stemmen.

 2. L.Sieverink

  een hele mooi stadje met veel cultuur.

 3. Ina Boegman-Massen

  Ik heb gestemd, ben trots op onze stad

 4. Ton Bulte

  Hoe meer toeristen in de stad hoe beter, maar houd ook de eigen inwoners in de stad, en jaag ze niet buiten Doesburg om te winkelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑