photo-114Je kent het wel, zo’n struik

nog doods en onooglijk

begin februari

Vele malen

langsheen gelopen

met mijn hoofd

in het daar en wat?

 

Een indringend

bijna opzwepend geluid

weet mijn aandacht te pakken

als een vreemdeling

op eigen erf

tasten gehoor en zicht

richting struik

 

Ik gun het mijzelf

te blijven staan

Verbazing overvalt me;

wát bijzonder is toch doodgewoon

 

Inmiddels het geluid verstomd

De takken enigszins bewegingloos

Perfect gecamoufleerd

word ik gadegeslagen

 

Langzaam zwelt het geluid

weer aan

Tot ongekend volume

Kleine tedere bolletjes

bruisend van leven

ontelbaar op de schaal van wonder.

 

 

Marjolein Bulten

 

Marjolein Bulten is initiatiefnemer van de Creatieve Schrijftafel in Doesburg. Voor DoesburgDirect.nl schrijft ze eenmaal per maand een creatieve tekst over haar woonwijk De Ooi. De rubriek heet (m)-Ooi-tijd, met een knipoog naar haar directe woonomgeving, de inspiratiebron voor haar teksten.