Voor mantelzorgers uit de gemeente Doesburg wordt een informatiemiddag georganiseerd op 13 september. Onderwerp van deze middag is de brandveiligheid in uw woonhuis. De bijeenkomst wordt van 13.30 tot 15.30 uur gehouden in de kantine van De Linie aan De Linie 4 in Doesburg.

 

Zorgt u voor een chronisch zieke, dementerende of iemand met een beperking in uw directe omgeving, dan bent u mantelzorger en is deze bijeenkomst speciaal bedoeld voor u.

 

Een prettige en vooral (brand)veilige leefomgeving is voor iedereen belangrijk. De meeste branden in huis zijn eenvoudig te voorkomen. Bijvoorbeeld door uw schoorsteen regelmatig te laten vegen. Maar wat als er toch brand uitbreekt? Wat doet u dan? En hoe komt u zo snel mogelijk het huis uit?

 

Het is goed om daar eens bij stil te staan. Met name als u, of degene waarvoor u zorgt, wat ouder is en misschien minder mobiel. Een medewerker van Brandweer Rijn-IJssel (post Doesburg) geeft adviezen en tips om uw thuisomgeving veiliger te maken.

 

De bijeenkomst begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur en is gratis toegankelijk. Wel is opgave gewenst, dit kan tot 6 september door te bellen naar VIT-hulp bij mantelzorg (0544) 82 00 00 of te mailen naar info@vithulpbijmantelzorg.nl. De bijeenkomst wordt gehouden in de kantine van De Linie (1ste verdieping), De Linie 4, 6982 AZ Doesburg en is een initiatief van VIT. Voor meer informatie bel VIT-hulp bij mantelzorg (0544) 82 00 00 of kijk op www.vithulpbijmantelzorg.nl.