Mantelzorgers in Doesburg krijgen VVV-bon van 100 euro

De individuele waardering die mantelzorgers vanaf 18 jaar in de gemeente Doesburg kunnen ontvangen, is verhoogd van een bon ter waarde van 50 euro naar een VVV-bon ter waarde van 100 euro. Het College van Burgemeester en Wethouders van Doesburg heeft dit besloten. De termijn waarbinnen inwoners van Doesburg hun mantelzorger kunnen aanmelden voor zo’n compliment is door het College al eerder verlengd tot 1 december 2015.

 

Onbetaalde zorg voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis is vaak langdurig, intensief en dikwijls niet vrijwillig. De begeleiding van en waardering voor dit werk is sinds 1 januari 2015 een taak voor de gemeente.

 

Naar verwachting zullen op 1 december 2015 circa 200 mantelzorgers zijn aangemeld voor deze waardering, die in de vorm van een VVV-bon wordt uitgegeven. Aanvankelijk bleef het aantal aangemelde mantelzorgers in Doesburg achter bij de verwachtingen, maar de laatste maanden zit hierin een behoorlijke groei.

 

Peter Bollen, wethouder sociaal domein, is hierover verheugd. ‘Het is heel mooi om te zien dat een groeiende groep mensen in en om Doesburg, die bereid zijn om meer dan acht uur per week mantelzorg te geven, de waardering krijgen die ze verdienen. Een investering in elkaar is eigenlijk niet in geld uit te drukken. Toch is dit compliment belangrijk. Mantelzorgers verdienen waardering en de gemeente draagt met de verhoging van het compliment een steentje bij’, aldus Bollen.

 

In november is er bovendien een gezellige bijeenkomst voor alle mantelzorgers op de Dag van de Mantelzorger. Er zijn dan leuke activiteiten en er is ruimte voor ontmoeting. Voor de mantelzorgers tot 18 jaar is er een regionale activiteit die bij hen past. Deze mantelzorgers kwamen eerder in aanmerking voor een aangepast individueel compliment. Ook dat is verdubbeld van 25 euro naar 50 euro.

 

De Gemeente Doesburg heeft de begeleiding en ondersteuning van mantelzorgers uitbesteed aan de mantelzorgorganisatie VIT. Op de website van deze organisatie staan de voorwaarden en is de waardering voor de mantelzorger aan te vragen

 

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit Doesburg, Rootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De Liefde, Hillenaar Optiek en Hotel Doesburg.

5 reacties

 1. Frans van der krul

  Per 1 januari 2015 is het mantelzorgcompliment vanuit de rijksoverheid afgeschaft. De gemeente is vanaf 2015 verantwoordelijk voor de jaarlijkse blijk van waardering voor de mantelzorger.
  Deze was toen 250 euro in 2014 en nu krijgen deze een veeg uit de Doesburgse gemeente pan

 2. Rob Gossink (CDA Doesburg)

  Wat het persbericht niet vermeld is dat de fracties van het CDA, VVD , D66 en de SP bij de wethouder hebben aangedrongen op een eenvoudigere en minder complexe verdeling van het beschikbare budget. Deze raadsmeerderheid heeft geleid tot de verhoging van het mantelzorgcompliment.

 3. Richard Kok (redactie DoesburgDirect.nl)

  Rob, dat stond inderdaad niet in het persbericht.

 4. henk beijen

  Dit was dan ook niet de waarheid geweest. In commissieverband zag het CDA niets in de speciale aktiviteitendag voor de mantelzorgers en de VVD wilde eerst afwachten hoeveel mensen zich zouden aanmelden en dan het beschikbare budget daardoor delen. Stadspartij Doesburg sprak over een fooi. Door de kritiek van ALLE partijen heeft het college een nieuw voorstel gedaan wat alle partijen als een goed voorstel hebben aanvaard.

 5. Patrick Ott

  Zo heeft iedereen zijn beleving, de opnames staan hier:
  http://doesburg.raadsinformatie.nl/vergadering/142426/Commissie+Maatschappelijke+Ontwikkeling+06-10-2015
  Het woord fooi is niet gevallen, CDA, VVD en SP gingen een voorstel maken maar de wethouder kwam met een ander voorstel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑