Werkervaringsplekken bij Hanzegilde in Doesburg

Het Hanzegilde heeft vijf werkervaringsplaatsen ter beschikking: Vier gastheren/vrouwen en 1 accountmanager. Alle werkervaringsplaatsen vragen een tijdsbesteding van 8 uur.

 

Werkervaringsplaatsen bieden de mogelijkheid om je netwerk uit te breiden, waardoor de kans op betaald werk toeneemt. Ook bieden werkervaringsplaatsen je de mogelijkheid relevante werkervaring op te doen, zodat je aantrekkelijker wordt voor werkgevers.

 

Het Ondernemershuis, waar het Hanzegilde gevestigd is, is dagelijks geopend tussen 9.00 en 17.00 uur. ‘We zoeken mensen die bereid zijn gedurende de openingstijden aanwezig te zijn, gasten te ontvangen, de lunch te verzorgen en lichte schoonmaakwerkzaamheden te doen. Daarnaast is er de mogelijkheid om voor leden van ons netwerk werkzaamheden te verrichten’, aldus Ilse Schrijver namens Hanzegilde.

 

Werkervaringsplaats Gastheer/Gastvrouw

Gevraagd:

       MBO+/ HBO werk- en denkniveau

       Sociale instelling

       Minimaal 1 vaste  dag per week beschikbaar

 

Aangeboden:

       werkplek met laptop/pc en toegang tot wifi.

       Uitbreiding professioneel netwerk

       Mogelijkheid deel te nemen aan de Hanzegilde Thema avonden

 

Deze werkervaringsplaats kan ook vervuld worden door een zelfstandige, waarbij je 1 vaste dag  per week aanwezig bent in ruil voor een werkplek.

 

Werkervaringsplaats Accountmanager

Schrijver over deze functie: ‘we zoeken iemand die samen met ons wil kijken hoe we het netwerk rondom het Ondernemershuis kunnen vergroten en te bestendigen’.

 

Gevraagd:

       MBO+/ HBO werk- en denkniveau

       Sociale instelling

       Minimaal 8 uur per week beschikbaar (wisselende dagen)

 

Aangeboden:

       werkplek met laptop/pc en toegang tot wifi.

       Uitbreiding professioneel netwerk

       Mogelijkheid deel te nemen aan de Hanzegilde Thema avonden

       Reiskostenvergoeding voor bezoek aan netwerkbijeenkomsten

 

Deze werkervaringsplaats kan ook vervuld worden door een zelfstandige, waarbij je 8 uur per week actief bent voor het ondernemershuis in ruil voor een werkplek.

 

Heb je interesse in een van deze werkervaringsplaatsen, dan kun je contact opnemen met Ilse Schrijver (info@hanze-gilde.nl)

 

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit Doesburg, Rootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De Liefde, Hillenaar Optiek en Hotel Doesburg.

 

8 reacties

 1. Frans van der krul

  Dus gratis personeel gezocht?

 2. Frans van der krul

  ‘Werkervaringsplekken zijn eigenlijk gewoon uitbuiting’
  Als het gaat om werk of werkervaring, zonder dat er leerdoelen zijn of begeleiding is, is er juridisch gezien sprake van een arbeidsovereenkomst. Een werknemer heeft dan gewoon recht op het minimumloon. Bij een stage is er vanuit de opleiding een begeleider die de kwaliteit controleert en die er voor zorgt dat er leerdoelen gesteld worden. Bij een werkervaringsplaats is iemand al afgestudeerd en is er van begeleiding geen sprake.

 3. robert duis

  @Hanzegilde Doesburg.

  “Kind bij de naam noemen!”

  Wil U even laten weten dat ik niet solliciteer naar een van de “werkervaringsplekken” .
  Terwijl ik toch:

  1) Wel minimaal HBO denk-niveau heb.
  2) Van mijzelf vind dat ik wel aardig “sociaal” in elkaar steek.
  3) Wel minimaal een dag beschikbaar zou kunnen zijn.

  Waarom dan niet?

  1) Omdat ik het “gebodene” wel heel erg “dun” vind ….
  …..en om het een beetje scherper te formuleren:

  “Als U een werkster nodig hebt welke ook nog wel koffie kan zetten en de telefoon aannemen”……
  ……..zet U dan gewoon een advertentie:

  “Interieur-verzorger (m/v) gevraagd voor een volle werkdag minimaal”.
  Betaling volgens de algemeen geldende voorwaarden.

 4. Ilse Schrijver

  Beste Frans en Robert,

  Ik ben het geheel met jullie eens dat er sprake moet zijn van een eerlijke win-win. Hierdoor is het aangebodene ook niet voor iedereen geschikt, want niet iedereen zal de win-win ervaren. Wij en de mensen die samen met ons werken aan het stimuleren van ondernemerschap in Doesburg en omgeving, ervaren de win-win wel. Op vele fronten.

  Uit jullie reacties, ook op eerdere berichten van Doesburgdirect, begrijp ik dat jullie de win-win op andere plekken behalen. Fijn, want vrijwilligers zijn op meerdere plekken zeer gewild.

  Mochten jullie willen, dan is er, net als voor andere Doesburgers, ondernemer of niet, altijd de gelegenheid om binnen te lopen bij het Hanzegilde (Kerkstraat 15), waar we graag uitleggen wat we doen en waarom we dat belangrijk vinden.

  Met vriendelijke groet,
  Ilse Schrijver

 5. Frans van der krul

  Hoi Ilse,
  Wat hier aangeboden wordt is gewoon betaald werk waar men vrijwilligers voor zoekt en bij wet verboden.
  Er dient een relatie te zijn met leer doel en daaraan voldoet dit niet.

 6. robert duis

  @Ilse Schrijver.

  Dank reactie!

  Bewonder Uw instelling t.a.v. het “ondernemen” in het algemeen c.q. het bedrijfsleven.
  Heb eveneens de video-film van DoesburgTV goed bekeken- en goed beluisterd.

  Doet mij denken aan mijn vader zaliger……. als ik……. na een dag klanten bezoeken ….
  ……zonder orders thuiskomend,
  wist te vertellen: ……. “Dat ik….. “Goede gesprekken met klanten had gehad”.

  Mijn vader: “Jongen liever geen gesprekken, maar: ORDERS!”

 7. Ilse

  Beste Robert,

  Het klopt ook dat Hanzegilde geen winstoogmerk heeft. Hanzegilde is een vereniging. De ondernemers die betrokken zijn bij het Hanzegilde streven met hun eigen bedrijf wel naar winst.

  beste Frans,

  Je beweert vrij stellig dat er geen sprake is van een leerdoel. Ik vraag me af hoe je dat van afstand kunt bepalen. Zonder doel is er geen sprake van win-win lijkt me.
  Ook beweer je stellig dat het betaald werk is wat nu gedaan wordt door een vrijwilliger. Ook dat is helaas onjuist. Er is in het verenigingsleven veel belangrijk werk, wat niet betaald wordt. Maar gezien je ervaringen met vrijwilligerswerk, ben je daar vast al van op de hoogte.

  Zoals aangegeven is iedereen van harte welkom voor een kop koffie en een nadere toelichting.

  Met vriendelijke groet
  Ilse Schrijver

 8. Frans van der Krul

  Iemand zonder uitkering een werkervaringsplek aanbieden kan in principe niet. Er zijn strenge regels voor het doen van onbetaalde arbeid en al helemaal binnen een commerciële organisatie. Voor de wet is er in veel gevallen snel sprake van een (fictief) dienstverband wat er voor zorgt dat je de persoon het minimumloon moet betalen en wettelijke premies moeten afstaan. Wees dus alert met het inrichten van een werkervaringsplek voor iemand die geen uitkering heeft. Het zou behoorlijk zuur zijn als je goedbedoeld in de problemen komt en een naheffing gepresenteerd krijgt.
  Net als een werkervaringsplek kan vrijwilligerswerk bijdragen aan werkritme, dagbesteding en het opdoen van ervaring en vaardigheden. Met betrekking tot vrijwilligerswerk is de wetgever ook duidelijk. Ben je een commerciele organisatie (een commerciele organisatie heeft een winstdoel en/of betaalt vennootschapsbelasting)? Dan mag je geen vrijwilligerswerk faciliteren. Het doen van vrijwilligerswerk bij dit type organisaties is namelijk bij wet verboden, i.v.m. het rechtsvermoeden van een arbeidsrelatie en om verdringing tegen te gaan. De gevolgen van het overtreden van deze wetgeving is voor de overtredende partij niet misselijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑