Markant neemt peuterspeelzaalwerk in Doesburg over

Markant neemt het peuterspeelzaalwerk in Doesburg over van het failliete Carion. Dat gebeurt per 1 maart aanstaande. In tegenstelling tot verwachtingen maakt Carion dus geen doorstart. Markant is bereid om zowel het personeel als de locaties over te nemen.  ‘Daarmee is voor Doesburg en veel ouders de onzekerheid over de toekomst uit de lucht’, aldus een tevreden Wethouder Bouman. ‘Gelukkig verandert er voor de ouders en de kinderen niets merkbaars. Het college is dan ook blij dat deze uitstekende voorziening voor Doesburg behouden blijft’.

 

De uitvoering van het huidige peuterspeelzaalwerk loopt door tot 1 maart 2013, onder de voorwaarde van de curator dat de gemeente Doesburg zorgt voor voortzetting van het peuterspeelzaalwerk na 1 maart 2013. Dat wordt dus Markant. Markant Kinderopvang is al actief in Doesburg met een kinderdagverblijf en een buitenschoolse opvang. Daarnaast is zij in meerdere plaatsen actief.

 

Vanwege de nodige spoed heeft gemeente Doesburg met een verkorte procedure een geschikte partij in Markant gevonden. Zij voldoet in ruime mate aan de gestelde voorwaarden, zo laat de gemeente weten. ‘Dit bleek tijdens de aanbesteding van het peuterspeelzaalwerk vorig jaar. Carion won die aanbesteding en kreeg de opdracht. Markant is daardoor de enige partij, die naast Carion, in zijn geheel op de hoogte is van de eisen die de gemeente in de aanbesteding heeft gesteld’, aldus Bouman.

 

Het contract met Markant loopt tot 1 augustus 2014. De periode tot aan deze datum wil de gemeente benutten om te onderzoeken of het speelzaalwerk en de kinderopvang gekoppeld kunnen worden aan het basisonderwijs.

 

Stichting Kinderopvang Arnhem (SKAR) neemt de kinderopvang en de buitenschoolse opvang locaties van de Kinderij in Doesburg over. Vanaf 1 maart 2013 maken KDV Tombola, BSO Tombola, BSO Bastion en BSO Robbedoes onderdeel uit van Kinderopvang SKAR.

 

 

1 reactie

  1. Lo Cohen

    Dit is een goed bericht. Voorlopig in elk geval een mooi resultaat. Het sluit aan op een deel van het ongevraagde advies dat de BSMR op 13 februari aan het college van B en W heeft uitgebracht.
    Nu is het nog wachten op een oplossing voor het ouderenwerk dat ook door Carion werd verzorgd in Doesburg. Dan is niet allen voor veel ouders, maar ook voor veel ouderen de onzekerheid weggenomen.

    Lo Cohen, vz. BSMR-Doesburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑