De Midwinterhoorngroep Doesburg houdt dit jaar voor het eerst een wandeling over de verdedigingswallen en rond de oude stad. Op zondag 14 december staan De bloazers met hun ouderwetse houten hoorns op diverse plekken om de wandelaars tijdens hun tocht van 7 of 17 kilometer de karakteristieke geluiden te laten horen. Omdat men vele deelnemers verwacht, krijgt de Doesburgse groep ondersteuning uit Zelhem.

 

Bij het startpunt, de Harmonie van de Voormalige Schutterij aan de Burg. Nahuyssingel, wordt ook getoond hoe een hoorn wordt gemaakt.  Onderweg zullen bij diverse oversteekpunten verkeersbegeleiders staan. Ook de EHBO-ploeg is paraat.

 

Een uitvoerige beschrijving van de route wijst de wandelaars de weg evenals een bebording. Opvallend is de bijlage, die vertelt over de circa 15 bijzondere plekken waar de route zich langs voert. Zowel voor inwoners van de Hanzestad als van daarbuiten maakt dit er een bijzonder evenement van. Onderweg is er een rustpunt. De beide afstanden zijn goed beloopbaar en geschikt voor jong en oud.

 

De inschrijving is van 10 tot 12 uur. Het startgeld bedraagt  3,50 euro per persoon en kinderen betalen 1,50  euro. Dit is inclusief een consumptie. Gratis parkeren kan op het schoolplein van de OBS “De Horizon”of de parkeerplaatsen rond de stad.