Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Het hoogtepunt afgelopen jaar was mijn reis naar Israël en de Palestijnse gebieden. Ik was daar voor een reportage voor Esta en logeerde bij een joodse familie en een Palestijnse familie die nauwelijks een kwartier van elkaar woonden maar nooit bij elkaar kunnen langs gaan vanwege checkpoints en veiligheid. Ik heb er veel gesprekken gevoerd over dromen en verwachtingen. Het maakte diepe indruk op me. Nauwelijks vier weken later barstte het geweld los. Het was vreemd omdat ik nu vrienden aan beide kanten had. Het conflict kreeg een gezicht, de oplossing daarentegen lijkt verder dan ooit.


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2012?
Het Doesburgse moment van 2012 is voor mij de lezing van Adriaan van Dis in Doesburg. Erg leuk dat er een literaire activiteit was van een schrijver die zo goed kan vertellen.


Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Moeilijk te zeggen, ik ben veel op reis. Ik geniet van de wandelingen over de IJsselkade en de terrasjes als het mooi weer is. Daarvoor ruim een 7. Wat ik mis is dat de stad geen hondenlosloopgebied heeft. Daarvoor moet ik nog altijd naar Dieren. Dat geldt ook voor de mogelijkheid om op zondag met het openbaar vervoer naar of van Doesburg te gaan. Die mogelijkheid is er niet.


Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Ik ga beginnen met een nieuwe serie waarin ik ga bloggen over unieke slaapplekken onder de naam Bed & Blog overal op de wereld. Dat betreft niet alleen hotels of Bed en Breakfast maar ook Airbnb’s, couchsurfadressen of huizenruilplekken. De accommodatie is belangrijk maar vooral ook het verhaal van de bewoners of de uitbaters. En natuurlijk moet er ook een Doesburgs adres bij.


Eén, ja slecht één, rake tip om Doesburg nog mooier te maken.
Ik ben benieuwd naar de ontwikkeling van de Turfhaven. Ik woon er vlak bij en loop er ’s avonds vaak langs. De haven moet veel meer toeristen aantrekken.


Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we in Doesburg absoluut bekijken komend jaar?
Voor de IJsselkade ligt een breker die begroeid is. In de zomer kun je daar heerlijk picknicken aan de paar strandjes.