Mijn 2013: Elja Vels

Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Het jaar is voorbij gevlogen. Veel dieptepunten gehad. Maar waar ik erg trots op ben, is mijn benoeming tot commissaris bij het OBM de Vallei. Het OpleidingBedrijfMetaal (OBM) is een initiatief van de Koninklijke Metaalunie en het scholingsfonds OOM. Als bestuurder bij de Metaalunie was ik al nauw betrokken bij onderwijs. En nu dus nog meer. Technisch personeel wordt schaars. Ik wil me graag inzetten om mee te denken hoe dit probleem aan te pakken.

 

Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2013?
Hoe hard het ook regende, de opening van het monument voor 200 jaar vrijheid vond ik prachtig! Het staat daar zo mooi. Veel beter dan achter de bibliotheek.

 

Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Een ruime voldoende, 7,5. Doesburg is een bruisend stadje met heel veel initiatieven. Er zijn erg veel betrokken bewoners die zich op heel veel vlakken inzetten. De politiek heeft ook een positieve verandering ondergaan. Mooi om te zien hoe de coalitie en oppositie met elkaar kunnen samenwerken. Goed om te zien dat het machtsblok van de SP niet meer de overhand heeft.

 

Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Ik had altijd de wens om na mijn pensioen ontwikkelingswerk te gaan doen. Maar waarom zolang wachten? Via via ga ik misschien in september een aantal weken naar Oeganda. Om te helpen bij een tehuis voor doven, om daar een geitenfarm op te zetten. Met het doel dat de bewoners zich in bepaalde levensbehoefte kunnen voorzien, en dat ze iets om handen hebben. Lijkt mij echt geweldig om de handen uit de mouwen te kunnen steken voor dit project. Ik hoop ook echt dat dit doorgaat.

 

Welke klusje of activiteit zou jij zelf willen doen om Doesburg volgend jaar nog mooier te maken?
Met de Rotary, waarvan ik lid ben, zullen we ons zeker weer in gaan zetten voor Doesburgse goede doelen of helpen bij verenigingen waar nodig. En met het Doesburgs Cabaret willen weer wat gaan neerzetten.

 

Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we volgens jou in Doesburg absoluut bekijken komend jaar, en waarom?
Als je vanaf de IJsselkade de Veerpoortstraat in loopt, dan via de kinderkopjes omhoog kijkt, wordt je, hoe verder je de straat inloopt, steeds kleiner als je naar de kerk toe loopt. Wat een prachtig imposante mooie kerk hebben we.

2 reacties

  1. Richard Kok

    Doesburgs Cabaret komt terug. Goed om te lezen.
    Iets met 777 Elja?

  2. Elja

    Doesburgs Cabaret is daar nog niet voor benaderd…. Wie weet…. :-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑