Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Ik mocht als inwoner van de gemeente Doesburg op 30 november aanwezig zijn bij het Koninkrijksconcert t.g.v. 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden in het Circustheater in Scheveningen.

 

Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2013?
De onthulling van het monument op de (voor)Markt. Tot mijn grote vreugde is in het afgelopen jaar ons onafhankelijkheidsmonument gerestaureerd en weer terug geplaatst op zijn oorspronkelijke plek op de Markt.

 

Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
8,5. Een aantal opvallende plaatsen in Doesburg heeft het afgelopen jaar een “facelift” gehad, die het aanzien sterk verbeteren. Ons centrum ziet er een stuk aantrekkelijker uit in de Kerkstraat/Markt, de panden op het driestratenpunt verfraaien het straatbeeld en onze singels bieden meer veiligheid voor het verkeer en zijn weer een visitekaartje voor bezoekers.

 

Han SnijderWelke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Samen met meer organisaties en meer mensen trachten Doesburg nog nadrukkelijker op de kaart te zetten.

 

Welke klusje of activiteit zou jij zelf willen doen om Doesburg volgend jaar nog mooier te maken?
Ondanks de teruglopende financiële middelen en toenemende bureaucratie toch het niveau van onze activiteiten in Doesburg verder omhoog te brengen.

 

Tot slot nog een geheimtip. Wat we volgens jou in Doesburg absoluut bekijken komend jaar, en waarom?
Loop eens door onze prachtige stad en kijk omhoog. Veel van al die schitterende gevels zijn vaak getooid met prachtige goot- en daklijsten, dakkapellen en andere versieringen die onze aandacht verdienen.