Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Als verrassing mocht ik voor moederdag een pup uitzoeken. Er was mij niets verteld over de pups. Aangekomen bij de fokker moest ik een keuze maken uit 10 boxerpups. Wat zou ik kiezen een reu of teef? Omdat ik geen boxer wilde hebben die op één van onze vorige boxers leek, ging ik voor een goudkleurige reu. Helaas was die al verzegd vertelde mij de vrouw van de fokker. Jammer wat nu. Vervolgens heb ik de fokker gevraagd om de “vrije“ pups apart te zetten. Tot mijn stomme verbazing zat daar ook de door mij gekozen pup bij. Op mijn vraag hoe dat nou kon kreeg ik als antwoord als je hem graag wilt hebben, dan kan dat. Op dat moment dacht ik, ik wil hier helemaal geen pup vandaan, wat een vreemde mensen. Maar goed ik koos toch de goudkleurige pup en op dat moment klonk er een spontaan applaus van mijn gezin en het gezin van de fokker. Wat bleek onze zoon had enkele dagen daarvoor via internet een optie op èèn van de 10 pups genomen. En laat dat nou ook mijn keuze zijn. Hoe goed kan je kind je kennen. Zo kwam Douwe in ons leven.

MargreetWat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2013?
Het voor de derde keer op rij winnen van de eerste prijs voor onze mosterdsoep. Een enorme feestelijke dag want volgens zeggen was dit nog nooit eerder gebeurd.

Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Een 8. Omdat heel veel lieve mensen hun best doen om Doesburg zo mooi te houden. Hierbij denk ik onder andere aan de vele vrijwilligers.

Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Enkele dagen fietsen door en om de omgeving van Doesburg. Er zijn nog zoveel plekjes die ik nog niet heb gezien.

Welke klusje of activiteit zou jij zelf willen doen om Doesburg volgend jaar nog mooier te maken?
Sfeerverlichting aanbrengen in de Philip Gastelaarstraat en op het Roggepleintje. Me inzetten om de evenementen ook rondom het gemeentehuis te laten plaatsvinden. Dit zou de stad nog aantrekkelijker maken.

Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we volgens jou in Doesburg absoluut bekijken komend jaar, en waarom?
Onze straat de Philip Gastelaarstraat op een mooie dag in mei en dan vanaf de Koepoortstraat. Adembenemend.