Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Dat we ons huis in Spankeren verkocht hebben en per 1 januari in Doesburg zijn komen wonen. En het bovendien ontzettend naar de zin hebben aan de IJsselkade, een heerlijke plek. Ieder moment van het jaar is het uitzicht weer anders.

Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2013?
Moeilijke keuze. Enerzijds het Hanzefeest, anderzijds het bezoek met onze kleindochter aan de kermis. Maar bijzonder was ook om op het juiste moment op de juiste plek te zijn; we waren bij de opgraving van het kinderskelet bij de Gasthuiskerk. En het verhaal over de achtergrond was al net zo bijzonder, als je dat van de deskundigen ter plekke meekrijgt.

 

Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Een 7,5 omdat het “ruim voldoende” betekent. We hebben het enorm naar de zin, er is veel te doen en te zien en er wordt veel georganiseerd.
Maar er wordt ook veel geklaagd en gezeurd. Zo klein als Doesburg is, zo groot lijken vaak de onderlinge verschillen, meningen en belangen.
Ondernemers (middenstand) en het (gemeentelijke) bestuur lijken in veel gevallen ver uit elkaar te liggen, maar erger nog, ook onderling.

Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
De aankoop van een mooie, in goede staat verkerende Peugeot 404 uit midden jaren zestig. Om daarmee niet alleen hier in de regio te kunnen toeren, maar ook op onze plek in de Dordogne.


Welk klusje of activiteit zou jij zelf willen doen om Doesburg volgend jaar nog mooier te maken?
Wellicht een (incidentele) bijdrage als blogger voor Doesburg Direct?


Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we volgens jou in Doesburg absoluut bekijken komend jaar, en waarom?
We kennen nog te weinig van Doesburg, dus nog geen idee want we wonen pas een jaar in Doesburg en daarbij zijn we er ook niet altijd.
Daarom hopen wij nog een keer tips te krijgen, op de jaarlijkse gemeentelijke kennismakingsdag die jaarlijks georganiseerd schijnt te worden voor nieuwe bewoners.

Peugeot